fbpx

Pileće rolnice sa ajvarom

Ako tražite jelo koje je jednostavno za pripremu, a izgleda efektno i ima bogat ukus – pileće rolnice sa ajvarom su pravi izbor. Sočna piletina i aromatičan ajvar spajaju se u savršen zalogaj, a dodatak pršut dodaje gurmansku notu. Odlične su i kao glavno jelo uz prilog, ali i kao dekorativno predjelo ako se iseku na kolutove.

Sastojci:

  • 4 pileća fileta
  • 4 kašike ajvara (blagi ili ljuti, po ukusu)
  • 100 g feta sira
  • 4 tanke kriške pršute
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 50 g rendanog kačkavalja

 

Priprema (korak po korak)

 

  1. Pripremite piletinu
    Pileće filete očistite i izlupajte između dva lista folije da budu tanki i ravni. To će olakšati motanje i obezbediti da se ravnomerno ispeku.
  2. Dodajte nadev
    Svaki file premažite sa po jednom kašikom ajvara. Pospite izmrvljeni sir i, po želji, stavite krišku pršute ili šunke.
  3. Formirajte rolnice
    Pažljivo urolajte filete i učvrstite čačkalicom ili kuhinjskim koncem kako se ne bi odmotali tokom pečenja.
  4. Priprema za pečenje
    Rolnice poređajte u blago nauljenu vatrostalnu posudu. Premažite ih tankim slojem ajvara i pospite rendanim kačkavaljem.
  5. Pecite
    Stavite u rernu zagrejanu na 200 °C i pecite oko 25–30 minuta, dok rolnice ne porumene i sir ne dobije zlatnu koricu.
  6. Poslužite
    Izvadite čačkalice, poslužite uz pečeni krompir i zelenu stranu.

 

Saveti

 

  • Kada izlupate filete, trudite se da budu podjednake debljine – tako će se ravnomerno ispeći.
  • Da se rolnice ne bi osušile u rerni, prvih 15 minuta ih pokrijte folijom. Nakon toga je skinite da se zapeče korica.
Scroll to Top