fbpx

Azijski specijaliteti sa voćem i povrćem

Za sve ljubitelje azijske kuhinje pripremili smo kolekciju jednostavnih, ukusnih i aromatičnih jela. Ovi recepti kombinuju autentične proizvode iz Super Vero asortimana sa lako dostupnim svežim namirnicama – dovoljno je nekoliko sastojaka da oduševite i sebe i svoje goste.

Pored ovih predloga, tu su i recepti za azijska jela sa mesom i azijska jela sa ribom i morskim plodovima, koji će pomoći da proširite jelovnik i unesete još više raznolikosti u svakodnevnu pripremu hrane. Za više detalja o novoj ponudi saznajte na linku.

Veganski wok s tofuom i susamovim uljem

 

Sastojci:

  • TOFU MORINU svilen (307 g, NIHAO)
  • ULJE WOK 100 ml (Lien Ying)
  • SUSAMOVO ULJE (Heinz) 500 ml
  • SOS WOK KOKOS LIMUN TRAVA 240 ml (Lien Ying)
  • ZAČIN LIMUNSKA TRAVA 15 g (Lien Ying)
  • KUMMIN začin 20 g (Lien Ying)
  • SUŠENE PEČURKE ŠITAKE 200 g (NIHAO)
  • NUDLE KIMBIEN SUŠENE PIRINČANE 0.8MM BUN TUOI HANOI 400GR NIHAO

Priprema: Natopite šitake pečurke i pirinčane rezance u toploj vodi. Na wok ulju propržite tofu i oceđene šitake. Dodajte limunsku travu, kumin i sos od kokos-limun trave. Ubacite nudle, prelijte s nekoliko kapi susamovog ulja, promešajte i poklopite. Poslužite toplo.

 

Tajlandski satay curry

 

Sastojci:

  • SOS THAI SATE 200 ml (Lien Ying)
  • PASTA TOM YUM (COCK) 454 g
  • ZAČIN DAAL 20 g (Sabita)
  • MIRIN + sirće po ukusu
  • SOK FOKO od tamarinde 350 ml
  • Kokosov krem i mleko 1 l BAMBOO TREE
  • 200G PIRINČA
  • SVEŽ ANANAS

Priprema: Spojite sve sastojke osim ananasa i krčkajte 10–15 minuta. Pred kraj kuvanja ubacite kockice svežeg ananasa i kratko kuvajte još 2–3 minuta. Poslužite uz pirinač , ananas će dodati blagu slatkoću i balansirati pikantne ukuse.

 

Korean kimchi ramen party

 

Sastojci:

  • NUDLE SAMYANG
  • SOS KIMCHI 410 g Vang
  • KIMCHI iseckan 160 g
  • SOS LJUTI SRIRACHA 475 g
  • KISELI ĐUMBIR
  • 1 ŽUMANCE

Priprema: Skuvajte rezance s kimchijem, ukusi sosom sriracha i poslužite s ukiseljenim đumbirom. Na samom kraju dodajte sveže žumance preko toplih nudli – mešajte dok se ne sjedini za bogatiji ukus.

 

Azijski voćno-osvežavajući sok

 

Sastojci:

  • VODA OD KOKOSA, SOKOVI JOINER
  • SOK FOKO
  • SIRUP od manga

Priprema: Napraviti miks napitaka poslužiti sa ledom kao osvežavajući koktel.

 

Pasta gochujang uz wok i tofu

 

Sastojci:

  • PASTA ČILI GOCHUJANG 500 g
  • SOS OD PASULJA LKK 368 g
  • ULJE WOK
  • SUSAMOVO ULJE (HEINZ) 500ML NIHAO
  • TOFU MORINU SVILENI PLAVI 307GR NIHAO
  • NUDLE NIHAO WOK 400GR NIHAO
  • KRUŠKA

Priprema: Pržite tofu i nudle na ulju, ubacite paste, soseve. Poslužite toplo.

Scroll to Top