Za sve ljubitelje azijske kuhinje pripremili smo kolekciju jednostavnih, ukusnih i aromatičnih jela. Ovi recepti kombinuju autentične proizvode iz Super Vero asortimana sa lako dostupnim svežim namirnicama – dovoljno je nekoliko sastojaka da oduševite i sebe i svoje goste.
Pored ovih predloga, tu su i recepti za azijska jela sa mesom i azijska jela sa ribom i morskim plodovima, koji će pomoći da proširite jelovnik i unesete još više raznolikosti u svakodnevnu pripremu hrane. Za više detalja o novoj ponudi saznajte na linku.
Veganski wok s tofuom i susamovim uljem
Sastojci:
- TOFU MORINU svilen (307 g, NIHAO)
- ULJE WOK 100 ml (Lien Ying)
- SUSAMOVO ULJE (Heinz) 500 ml
- SOS WOK KOKOS LIMUN TRAVA 240 ml (Lien Ying)
- ZAČIN LIMUNSKA TRAVA 15 g (Lien Ying)
- KUMMIN začin 20 g (Lien Ying)
- SUŠENE PEČURKE ŠITAKE 200 g (NIHAO)
- NUDLE KIMBIEN SUŠENE PIRINČANE 0.8MM BUN TUOI HANOI 400GR NIHAO
Priprema: Natopite šitake pečurke i pirinčane rezance u toploj vodi. Na wok ulju propržite tofu i oceđene šitake. Dodajte limunsku travu, kumin i sos od kokos-limun trave. Ubacite nudle, prelijte s nekoliko kapi susamovog ulja, promešajte i poklopite. Poslužite toplo.
Tajlandski satay curry
Sastojci:
- SOS THAI SATE 200 ml (Lien Ying)
- PASTA TOM YUM (COCK) 454 g
- ZAČIN DAAL 20 g (Sabita)
- MIRIN + sirće po ukusu
- SOK FOKO od tamarinde 350 ml
- Kokosov krem i mleko 1 l BAMBOO TREE
- 200G PIRINČA
- SVEŽ ANANAS
Priprema: Spojite sve sastojke osim ananasa i krčkajte 10–15 minuta. Pred kraj kuvanja ubacite kockice svežeg ananasa i kratko kuvajte još 2–3 minuta. Poslužite uz pirinač , ananas će dodati blagu slatkoću i balansirati pikantne ukuse.
Korean kimchi ramen party
Sastojci:
- NUDLE SAMYANG
- SOS KIMCHI 410 g Vang
- KIMCHI iseckan 160 g
- SOS LJUTI SRIRACHA 475 g
- KISELI ĐUMBIR
- 1 ŽUMANCE
Priprema: Skuvajte rezance s kimchijem, ukusi sosom sriracha i poslužite s ukiseljenim đumbirom. Na samom kraju dodajte sveže žumance preko toplih nudli – mešajte dok se ne sjedini za bogatiji ukus.
Azijski voćno-osvežavajući sok
Sastojci:
- VODA OD KOKOSA, SOKOVI JOINER
- SOK FOKO
- SIRUP od manga
Priprema: Napraviti miks napitaka poslužiti sa ledom kao osvežavajući koktel.
Pasta gochujang uz wok i tofu
Sastojci:
- PASTA ČILI GOCHUJANG 500 g
- SOS OD PASULJA LKK 368 g
- ULJE WOK
- SUSAMOVO ULJE (HEINZ) 500ML NIHAO
- TOFU MORINU SVILENI PLAVI 307GR NIHAO
- NUDLE NIHAO WOK 400GR NIHAO
- KRUŠKA
Priprema: Pržite tofu i nudle na ulju, ubacite paste, soseve. Poslužite toplo.