Ako ste se pitali kako da kod kuće pripremite egzotične specijalitete sa ribom i morskim plodovima, Super Vero je pravo mesto za vas. Osim što možete pronaći svežu morsku ribu i morske plodove, koju dovozimo direktno sa Solunske pijace sada nam je proširen asortiman i azijskim proizvodima. U nastavku vas očekuju jednostavni recepti inspirisani azijskom kuhinjom, uz ove predloge pripremite autentična jela bogata aromama i egzotičnim začinima. Sve što vam je potrebno za pripremu nalazi se na jednom mestu, zato izaberite recept, kupite sastojke u Super Veru i otkrijte čari Istoka u sopstvenoj kuhinji.
Losos u crvenom kariju
Upotrebljeni proizvodi:
- PASTA KARI CRVENA (COCK) 400GR NIHAO
- MLEKO OD KOKOSA 1L BAMBOO TREE NIHAO
- MIRIN TKH HON 200ML NIHAO
- SOS SOJA PRIRODNO FERMENTISAN 150ML KIKKOMAN
- NUDLE KIMBIEN SUŠENE PIRINČANE 0.8MM BUN TUOI HANOI 400GR NIHAO
- 2 FILETA LOSOSA
Priprema:
- Losos isecite na filete, posolite i popržite kratko.
- U posebnoj šerpi zagrejte 1 kašiku crvene kari paste sa 150 ml kokos mleka.
- Dodajte kašiku Mirina i kašiku soja sosa.
- Ubacite losos i kuvajte još 5 minuta. Servirajte uz pirinčane nudle.
Hobotnica sa sosom od pasulja i terijakijem
Upotrebljeni proizvodi:
- SOS TERIJAKI 200ML LIEN YING
- SOS OD PASULJA LKK 368GR NIHAO
- ULJE WOK 100ML LIEN YING
- SUSAMOVO ULJE (HEINZ) 500ML NIHAO
- 200G HOBOTNICE
Priprema:
- Hobotnicu skuvajte i isecite na komade.
- Na ulju propržite kašiku sosa od pasulja, dodajte hobotnicu.
- Na kraju dodajte terijaki sos i par kapi susamovog ulja. Kratko propržite i poslužite.
Pikantni ramen sa tunjevinom
Upotrebljeni proizvodi:
- PASTA ČILI GOCHUJANG 500GR NIHAO
- SOS LJUTI SRIRACHA 475GR NIHAO
- NUDLE SAMYANG LJUTI RAMEN SA UKUSOM PILETINE CRNI 5X140GR NIHAO
- SOS SOJA SA 43% MANJE SOLI 480ML KIKKOMAN
- KONZERVA TUNJEVINE
Priprema:
- Tunjevinu iz konzerve pomešajte sa kašičicom gochujang paste i malo soja sosa.
- Skuvajte ramen po uputstvu i dodajte tunu.
- Na kraju začinite sriracha sosom po ukusu.
Laksa sa kokosovim kremom i tom yum pastom
Upotrebljeni proizvodi:
- PASTA TOM YUM (COCK) 454GR NIHAO
- KREM OD KOKOSA 1L BAMBOO TREE NIHAO
- TESTENINA OD PIRINČA WOK 250GR LIEN YING
- SOS SOJA PRIRODNO FERMENTISAN 150ML KIKKOMAN
- 200-250G OČIŠĆENIH ŠKAMPI
- 1 LIMETA
- SVEŽI KORIJANDER
- MLADI LUK
Priprema:
- U šerpi zagrejte 200 ml kokosovog krema i dodajte kašiku paste Tom Yum.
- Dodajte 1 kašiku soja sosa i 100 ml vode. Kuvajte 5–10 minuta.
- Ubacite prethodno natopljene pirinčane nudle i očišćene škampe.
- Servirajte sa svežim korijanderom, limetom i seckanim mladim lukom.
Zeleni kari sa kozicama
Upotrebljeni proizvodi:
- PASTA KARI ZELENA (COCK) 400GR NIHAO
- MLEKO OD KOKOSA 1L BAMBOO TREE NIHAO
- MIRIN TKH HON 200ML NIHAO
- 200-250G KOZICA
- 1 PATLIDŽAN
- 100-150G BABY KUKURUZA
- 200G PIRINČA
- 1 LIMETA
- SVEŽ BOSILJAK
Priprema:
- U tiganju propržite zelenu kari pastu sa kokos mlekom.
- Dodajte kozice, baby kukuruz i patlidžan, dinstajte 10 minuta.
- Dodajte Mirin i listove bosiljka pred kraj.
- Servirajte s pirinčem i kriškom limete.
Grilovani losos sa sosom od terijakija
Upotrebljeni proizvodi:
- SOS TERIJAKI 200ML LIEN YING
- SUSAMOVO ULJE (HEINZ) 500ML NIHAO
- NUDLE NIHAO KINESKI ŽUTI REZANCI 400GR NIHAO
- 2 FILETA LOSOSA
- 200G BROKOLIJA
- 1 ŠARGAREPA
Priprema:
- Losos prelijte Teriyaki sosom i ostavite da se marinira 15 minuta.
- Ispecite losos u tiganju na susamovom ulju.
- Nudle skuvajte i propržite sa povrćem u istom tiganju.
- Servirajte zajedno, prelijte ostatkom sosa iz marinade.