fbpx

Azijski recepti za jela sa ribom i morskim plodovima

Ako ste se pitali kako da kod kuće pripremite egzotične specijalitete sa ribom i morskim plodovima, Super Vero je pravo mesto za vas. Osim što možete pronaći svežu morsku ribu i morske plodove, koju dovozimo direktno sa Solunske pijace sada nam je proširen asortiman i azijskim proizvodima. U nastavku vas očekuju jednostavni recepti inspirisani azijskom kuhinjom, uz ove predloge pripremite autentična jela bogata aromama i egzotičnim začinima. Sve što vam je potrebno za pripremu nalazi se na jednom mestu, zato izaberite recept, kupite sastojke u Super Veru i otkrijte čari Istoka u sopstvenoj kuhinji.

 

Losos u crvenom kariju

 

Upotrebljeni proizvodi:

  • PASTA KARI CRVENA (COCK) 400GR NIHAO
  • MLEKO OD KOKOSA 1L BAMBOO TREE NIHAO
  • MIRIN TKH HON 200ML NIHAO
  • SOS SOJA PRIRODNO FERMENTISAN 150ML KIKKOMAN
  • NUDLE KIMBIEN SUŠENE PIRINČANE 0.8MM BUN TUOI HANOI 400GR NIHAO
  • 2 FILETA LOSOSA

Priprema:

  1. Losos isecite na filete, posolite i popržite kratko.
  2. U posebnoj šerpi zagrejte 1 kašiku crvene kari paste sa 150 ml kokos mleka.
  3. Dodajte kašiku Mirina i kašiku soja sosa.
  4. Ubacite losos i kuvajte još 5 minuta. Servirajte uz pirinčane nudle.

Hobotnica sa sosom od pasulja i terijakijem

 

Upotrebljeni proizvodi:

  • SOS TERIJAKI 200ML LIEN YING
  • SOS OD PASULJA LKK 368GR NIHAO
  • ULJE WOK 100ML LIEN YING
  • SUSAMOVO ULJE (HEINZ) 500ML NIHAO
  • 200G HOBOTNICE

Priprema:

  1. Hobotnicu skuvajte i isecite na komade.
  2. Na ulju propržite kašiku sosa od pasulja, dodajte hobotnicu.
  3. Na kraju dodajte terijaki sos i par kapi susamovog ulja. Kratko propržite i poslužite.

Pikantni ramen sa tunjevinom

 

Upotrebljeni proizvodi:

  • PASTA ČILI GOCHUJANG 500GR NIHAO
  • SOS LJUTI SRIRACHA 475GR NIHAO
  • NUDLE SAMYANG LJUTI RAMEN SA UKUSOM PILETINE CRNI 5X140GR NIHAO
  • SOS SOJA SA 43% MANJE SOLI 480ML KIKKOMAN
  • KONZERVA TUNJEVINE

Priprema:

  1. Tunjevinu iz konzerve pomešajte sa kašičicom gochujang paste i malo soja sosa.
  2. Skuvajte ramen po uputstvu i dodajte tunu.
  3. Na kraju začinite sriracha sosom po ukusu.

Laksa sa kokosovim kremom i tom yum pastom

 

Upotrebljeni proizvodi:

  • PASTA TOM YUM (COCK) 454GR NIHAO
  • KREM OD KOKOSA 1L BAMBOO TREE NIHAO
  • TESTENINA OD PIRINČA WOK 250GR LIEN YING
  • SOS SOJA PRIRODNO FERMENTISAN 150ML KIKKOMAN
  • 200-250G OČIŠĆENIH ŠKAMPI
  • 1 LIMETA
  • SVEŽI KORIJANDER
  • MLADI LUK

Priprema:

  1. U šerpi zagrejte 200 ml kokosovog krema i dodajte kašiku paste Tom Yum.
  2. Dodajte 1 kašiku soja sosa i 100 ml vode. Kuvajte 5–10 minuta.
  3. Ubacite prethodno natopljene pirinčane nudle i očišćene škampe.
  4. Servirajte sa svežim korijanderom, limetom i seckanim mladim lukom.

Zeleni kari sa kozicama

 

Upotrebljeni proizvodi:

  • PASTA KARI ZELENA (COCK) 400GR NIHAO
  • MLEKO OD KOKOSA 1L BAMBOO TREE NIHAO
  • MIRIN TKH HON 200ML NIHAO
  • 200-250G KOZICA
  • 1 PATLIDŽAN
  • 100-150G BABY KUKURUZA
  • 200G PIRINČA
  • 1 LIMETA
  • SVEŽ BOSILJAK

Priprema:

  1. U tiganju propržite zelenu kari pastu sa kokos mlekom.
  2. Dodajte kozice, baby kukuruz i patlidžan, dinstajte 10 minuta.
  3. Dodajte Mirin i listove bosiljka pred kraj.
  4. Servirajte s pirinčem i kriškom limete.

Grilovani losos sa sosom od terijakija

 

Upotrebljeni proizvodi:

  • SOS TERIJAKI 200ML LIEN YING
  • SUSAMOVO ULJE (HEINZ) 500ML NIHAO
  • NUDLE NIHAO KINESKI ŽUTI REZANCI 400GR NIHAO
  • 2 FILETA LOSOSA
  • 200G BROKOLIJA
  • 1 ŠARGAREPA

Priprema:

  1. Losos prelijte Teriyaki sosom i ostavite da se marinira 15 minuta.
  2. Ispecite losos u tiganju na susamovom ulju.
  3. Nudle skuvajte i propržite sa povrćem u istom tiganju.
  4. Servirajte zajedno, prelijte ostatkom sosa iz marinade.
Scroll to Top