fbpx

Šest medalja za Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju

Paraolimpijske igre su zvanično zatvorene na svečanosti održanoj na Nacionalnom olimpijskom stadionu u glavnom gradu Japana. Na spektakularnom takmičenju, prvi put održanom bez publike iz pandemijskih razloga, učestvovalo oko 4.400 sportista iz više od 160 zemalja, koji su se nadmetali u 22 sporta i 539 disciplina. Domaćin narednih Letnjih paraolimpijskih igara 2024. godine biće Francuska, grad Pariz. Na svečanom defileu srpsku zastavu nosio je parastrelac Laslo Šuranji osvajač srebrne medalje, a sa njim na stadionu su bili i ostali srpski sportisti koji su do poslednjeg dana Igara ostali u Tokiju.

Super Vero, ponosni sponzor Paraolimpijskog komiteta Srbije, čestita na istrajnosti i hrabrosti svim našim paraolimpijcima, želeći im uspeh u daljim takmičenjima i pripremama za Igre u Parizu. Pozivamo sve da naše sportiste srčano bodre i jednako se raduju svim njihovim uspesima koji će uslediti.

Da podsetimo, Srbiju je u Tokiju predstavljalo devetnaest sportista, koji su se nadmetali u sedam sportova – stonom tenisu, atletici, plivanju, streljaštvu, pauerliftingu, biciklizmu i taekvondu. Naši paraolimpijci su osvojili osvojili šest medalja – dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu.

(fotografija: Paraolimpijski komitet Srbije)

Na Letnjim paraolimpijskim igrama „Tokio 2020“ medalje za Srbiju osvojili su:

 

  • Dragan Ristić, dve zlatne medalje u parastreljaštvu, R5, 10m, vazdušna puška, ležeći stav, klasa SH2, Miks i  R9, MK puška, klasa SH2

 

  • Željko Dimitrijević, srebrnu medalju u paraatletici, bacanje čunja, klasa F51

 

  • Laslo Šuranji, srebrnu medalju u parastreljaštvu, 50 metara vazdušna puška, klasa SH1

 

  • Zdravko Savanović, srebrnu medalju u parastreljaštvu, R9, MK puška, klasa SH2

 

  • Borislava Perić Ranković i Nada Matić, bronzanu medalju – parastonitenis, ekipna konkurencija, objedinjene klase 4 i 5.
Scroll to Top