Kombinacija hrskave kore, kremastog punjenja od grčkog jogurta i svežih malina i kupina pruža savršen balans između slatkog i kiselkastog. Priprema je jednostavna, a rezultat je ukusna poslastica.
Sastojci:
- 500g lisnatog testa
- 200g grčkog jogurta
- 1/2 šolje šećera
- 2 jaja
- kašičica ekstrakta vanile
- Korica i sok od pola limuna
- 300g svežih malina i kupina
- Kugla sladoleda sorbeta po izboru za posluživanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Podmažite ili obložite papirom za pečenje okrugli kalup za tart. Razvucite lisnato testo, probušite ga viljuškom i stavite u rernu da se peče oko 10 minuta ili dok ne porumeni. U međuvremenu, u posudi umutite grčki jogurt sa šećerom, jajima, vanilom, limunovom koricom i sokom dok ne dobijete glatku smesu.
Kad se kora malo prohladi, sipajte fil. Ravnomerno rasporedite sveže maline i kupine po vrhu. Vratite tart u rernu i pecite još 25-30 minuta ili dok fil ne postane čvrst i zlatno smeđe boje. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
Savet je da uz parče servirate i kuglu sladoleda sorbet.