fbpx

Voće iz Grčke – okusi razliku!

U zavisnosti od predela gde raste, voće se razlikuje po ukusu, boji i prisustvu vitamina. Kvalitet i ukus uveliko zavisi od porekla, odnosno od zemljišta na kom raste, broju sunčanih dana u godini, tačnije, od lokalne klime.

Pomoranža sa Krita

Grčka se može se ponositi upravo ovim povoljnim faktorima koji utiču na to da voće ima izuzetan ukus. Sveže voće iz Grčkih regija je sočnije u poređenju sa istim koje je raslo u severnijim zemljama, ima intenzivniji ukus. Jedna takva regija koja je poznata po citrusnom voću je ostvro Krit.

Pravo iz različitih regija sunčane Grčke, sveže voće i povrće, dolazi na police Super Vero marketa  i dostupno je tokom cele godine. Pored paprike, paradajza, nektarina, grožđa, limuna i drugih grčkih proizvoda, ono što se posebno izdavaja iz asortimana je upravo pomorandža sa Krita.

Vitamini u pomorandžama

Kritska pomorandža ima više nutritivnih supstanci, bogatija je vitaminom C i B12 i sočnija od drugih. Na zapadnoj strani ostrva uzgajaju se najbolje pomorandže, odakle stižu u Super Vero. Zanimljivo je da pomorandža sa Krita  spada u zimsko voće. Tokom ovog godišnjeg doba sazreva, pa možete biti sigurni da je sveža tokom zime, kada su nam vitamini kojima obiluje najpotrebniji.

Lekari preporučuju da se citrusi konzumiraju cele godine, kako bi ljudi unosili vizamine u prirodnom obliku, naročito vitamin C.

Dostupan kvalitet i kontinuitet u snabdevanju

Zahvaljujući direktnim i dobrim odnosima sa dobavljačima iz Grčke, Super Vero je, čak i tokom vanrednog stanja i velikih nestašica limuna, uspeo promptno da obezbedi velike količine ovog voća. Zbog toga, Super Vero potrošači nisu morali da brinu o ovoj vrsti zaštite od virusa, već su mogli da uživaju u limunadi i čajevima s limunom.

 

Sveže ceđena pomoranža i nar

Pored kritske pomorandže, Super Vero potrošači uživaju i u drugom voću i povrću, a u Bistrou, kafeo unutar hipermarketa, mogu uživati u sveže ceđenoj pomorandži i naru, kao i voćnim salatama koje se svaki dan prave.

Specijaliteti grčke kuhinje i sveže namirnice uvek su prisutne na rafovima marketa na 6 lokacija u Beogradu.

Probajte i okusite razliku!

Scroll to Top