fbpx

VIŠE OD 300 PROIZVODA U SUPER VERO RIZNICI UKUSA IZ SRBIJE

Sjajna vest za sve ljubitelje domaćih proizvoda! U periodu od 27.9. do 19.10, na posebno obeleženim mestima u svim Super Vero hipermarketima naći će se jedinstvena ponuda Riznica ukusa iz Srbije. Reč je o autentičnim srpskim proizvodima visokog kvaliteta, koji su nastali u malim poljoprivrednim gazdinstvima iz različitih krajeva Srbije.

Ovaj projekat ima za cilj da podrži ne samo potrošače i njihove potrebe, već i male privrednike, koji se bore za izgradnju i dalji razvoj svog brenda. S tim u vezi, Super Vero želi ih dodatno stimuliše za konkurisanje za žig “Čuvarkuća”, što je kupcima garancija da je bar 70% sirovine iz Srbije.

TARTUFI, CRNI BELI LUK I ČATNI

Posetioci Super Vera će biti u prilici i da otkriju i neke nove, manje poznate proizvode u Srbiji, ali vrlo tražene u inostrantstvu, kao što su proizvodi od crnih i belih tartufa sakupljanih po Fruškoj gori i Šumadiji. Pored specifičnog ukusa koji jelima daje sofisticiranu aromu, tartufi pomažu i smanjenju nivoa masti i umanjenju rizika od kardiovaskularnih bolesti, a dobar su izbor i za dijabetičare. Poznati su i kao odličan afrodizijak.

Tu je i Crni biser, porodičnog poljoprivrednog gazdinstva Prirodno 0230- fermentisani beli luk koji je crne boje i slatkastog ukusa. Beli luk je poznat kao prirodni antibiotik ali je manje bilo poznato da postoji način da se fermentacijom u posebnim uslovima dobija jači i slađi luk koji se može koristiti čak i u poslasticima, bez bojazni od širenja specifičnog mirisa.

Ljuta paprika može biti i slatka, džem sa šampanjcem a karamelizovan luk iskorišćen da se upotpuni ukus mesa. Manufaktura ukusa porodičnog gazdinstva Vuković u teglice pakuje čist hedonizam. Potražite čatni i namaze napravljene kuvanjem na tradicionalni način, bez aditiva boja, želatina i konzervanasa, i oduševite goste i sebe.

MLEČNI PROIZVODI PLANINSKOG POREKLA

Mlečni proizvodi  se mogu navesti kao zaštitni znak srpske trpeze. Od punomasnog kravljeg mleka Zapis Tare do proizvoda od kozjeg mleka sa višestrukim blagodetima po organizam, preko organskog ovčijeg sira i kačkavalja Mlekarske škole iz Pirota, sjeničkog sira i pešterskog kajmaka, Riznica ukusa iz Srbije nudi za svakog po nešto.

Važno je šta se koristilo za ispašu stoke, jer se arome lekovitih trava na obroncima planina prelivaju u ukus mleka i proizvoda koji se od njega naprave. Naravno, tradicionalne metode pravljenja mlečnih i suhomesnatih proizvoda uveliko utiču na krajnji rezultat.

KOZJE MLEKO

Ponuda mlečnih proizvoda je kompletna ako sadrži i one koji su napravljeni od kozjeg mleka, a u Super Veru možete birati različite – od kremastih do punomasnih, sa aromom dima ili klasični beli, kao i probiotski koziji jogurt. Uvek je bolje uzimati sastojke koji povoljno utiču na zdravlje u prirodnom obliku, a kozje mleko i proizvodi od njega obiluju upravo time.

AUTENTIČNI SUHOMESNATI PROIZVODI

Pešterska visoravan je, na primer, poznata i po lekovitom rastinju i bogatim planinskim pašnjacima za ispašu stoke, pa njene proizvode, poput goveđe pršute, jagnjećeg mesa krasi specifičan ukus postojane arome.

Sa druge strane Srbije, jednako čuvenoj po pašnjacima i tradiciji, stiže nam čuvena peglana kobasica iz pirotskog kraja.

Pravi ljubitelji mesa i jela spremljenih na tradicionalan način, prepoznaće razliku u ukusu koji se dobije spremanjem u grnčarskim proizvodima, poput čuvenih iz Zlakuse, koji se duže vreme nalaze u asortimanu Super Vera.

ORGANSKI I PRIRODNI PROIZVODI

Super Vero putem svoje Riznice posebnu pažnju poklanja onim proizvođačima čiji proizvodi nemaju nikakvih štetnih dodataka. Zato u Riznici možete naći i proizvode poput organskih matičnih sokova od šumske borovnice i drugog voća, ali i proizvode od mangulice iz čuvenog uzgajališta iz Zasavice, gde se životinje kreću slobodno i žive pod minimalnim uticajem čoveka.
Iz Srema nam stižu i suhomesnati proizvodi bez aditiva (od kulena do suve slanine), a u Prijepolju nastaju domaći proizvodi od spelte, za koju postoji legenda da je poklon antičkih bogova, ali i od heljde od koje se pravi heljdopita, kraljica ovog dela Srbije.

Tu su i prirodni sapuni Naturea, napravljeni hladnim postupkom saponifikacije prirodnih sirovina, sa dodacima eteričnih ulja.

Zlatni čajevi su nastali kombinacijom biljaka sa naših prostora, ali uz vođenje računa da se nabavljaju samo one plantaže koje se vode pod kontrolisanim uslovima od biranog semena, vodeći računa o održivom razvoju. U pitanju su rinfuz čajevi punog ukusa uz koje se na poklon dobija i čajšika – merica, kašika i cediljka u jednom.

Domaće slatko, sirup, ajvar i drugi proizvodi Moć planine, oduševiće vas ukusima detinjstva a namazi Slatka jesen, napravljeni samo s dodatkom šećera, zadiviće vas zanimljivim kombinacijama poput šljive i anisa ili kruške i slačice.

PASTRMKA I ŠARAN

Naširoko je poznato da pastrmka voli samo čiste reke i upravo je Stara planina, s koje redovno dobijamo svežu ribu, poznata po tome. Tu je i Zavojsko jezero koje se koristi kao izvor pijaće vode, odakle nam stiže i šaran.

VINA IZ MANASTIRA I METOHIJE

Naravno, nijedan delikates nije potpun bez dobrog pića, a manastirska vina iz Hilandara, Dečana, Bukova ili iz Metohije iz čuvene vinarije Duša Metohije porodice Đuričić svojim će kvalitetom zadovoljiti i najzahtevnije ljubitelje vina.

VIŠE OD 200 PROIZVODA SPECIJALNO ODABRANIH ZA RIZNICU

Ovim putem Super Vero vraća osmeh svim ljubiteljima domaćih specijaliteta, kroz poznate ukuse koji nas vraćaju u detinjstvo, ali i one manje poznate, koji se ređe nalaze po trpezama. Zahvaljujući predanom radu na otkrivanju malih proizvođača i gazdinstava širom Srbije, Super Vero je na jednom mestu sakupio više od više od 200 proizvoda vrhunskog kvaliteta.  Na ovaj način su, nakon prošlogodišnje Riznice ukusa iz Srbije,  mnogi proizvodi postali deo redovnog asortimana Super Vera, ove godine predstavljamo i nove.

Vaše je samo da izaberete i da se prepustite autentičnim ukusima srpskih krajeva, kao što su Stara Planina, Pešter i Zlatibor, Zasavica, Fruška gora, Vlasinsko i Zavojsko jezero i drugi. Pozivamo vas da ponovo uživate u starim receptima i otkrivate nove ukuse u periodu od 27.09. do 19.10.2022.

 

Scroll to Top