fbpx

Veganska pljeskavica

Sastojci:

  • 400 grama kukuruza
  • Pola veze korijandera
  • Pola kašičice mlevene paprike
  • Malo mlevenog kima
  • Kora jednog limuna
  • So
  • Glavica zelene salate
  • Paradajz
  • 4 lepinje od integralnog brašna

 

    Porcija za 4 osobe

         Sat vremena     

 

Priprema:

U mikseru ili blenderu izmešajte leblebije, pola veze korijandera i kukuruz. Po završetku miksanja dodajte koru limuna, brašno i so. Nastavite da miksate u blenderu dok se sastojci ne sjedine.
Na podlogu za pravljenje pljeskavica (tome može da posluži i daska za sečenje) pospite malo brašna i sipajte 1/4 smese iz blendera. Napravite pljeskavicu. Na isti način iskoristite i preostalu smesu (ukupno se dobija 4 pljeskavice).
Stavite pljeskavice u frižider oko pola sata da se sastojci ohlade i očvrsnu.
Izvadite ih iz frižidera i pržite na zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatno-braon boju.
U lepinje naređajte zelenu salatu i paradajz isečen na kolutove, dodajte nekoliko listova korijandera.

 

 

Scroll to Top