fbpx

Vegan sendvič

Sastojci:

  • 300 g pečuraka (vrganja)
  • 1 paradajz
  • 2 čena belog luka ili prstohvat belog luka u prahu
  • 1 plavi patlidžan
  • sirće , so, peršun, bosiljak
  • 4 zemičke od integralnog brašna

 

    Porcija za 4 osobe

       Poslužite toplo

 

Priprema:

Vrganje operite i posušite na salveti.
Operite plavi patlidžan i isecite ga na kolutove. Posolite ih, prelijte uljem i slažite u pleh za pečenje.
Polovinu količine vrganja isecite na kockice, a preostali deo na kriške.
Kriške vrganja stavite u pleh za pečenje s patlidžanom, posolite i prelite uljem.
Pecite ih u rerni na 200 °C oko 15 minuta. Ostavite da se ohladi.
U tiganju na ulju ispržite paradajz i vrganje isečene na kockice, dodajte beli luk i posolite. Prelijte sirćetom, promešajte i dinstajte na laganoj vatri  oko 5 minuta u poklopljenoj posudi. Povremeno promešajte.
Dodajte peršun, bosiljak i sklonite sa šporeta.
Zemičke isecite na pola, pa ih prepecite da budu hrskave kao tost. Na donju polovinu zemički slažite kolutove patlidžana, smesu od vrganja i paradajza i kriške vrganja. Poklopite.

 

Scroll to Top