Ako tražite egzotičnu i osvežavajuću poslasticu kojom ćete impresionirati goste, podjednako kao i svoja nepca, ovaj kolač je pravi izbor. Kombinacija kremaste teksture, osvežavajućeg ananasa i nežne note kokosa, obogaćena aromom ruma i svežinom limete će vas svakim zalogajem odvesti u tropske krajeve.
Sastojci:
- 200 g piškota
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g maskarpone sira
- 1 konzerva komadića ananasa u soku (minimum 500ml)
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašika ruma
- Rendana korica limete
- Sveži listići mente za dekoraciju
- 50 g kokosa u prahu
Priprema:
Iseckajte ananas na manje komadiće, ocedite i sačuvajte sok. Pomešajte ananas sa rumom i ostavite ih da odstoje 10-15 minuta da upiju aromu.
Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsta. Posebno, umutite maskarpone sir dok ne postane gladak, zatim ga pažljivo sjedinite sa umućenom pavlakom i ekstraktom vanile i dodajte kokos.
Piškote potopite u sok od ananasa, pazeći da ne budu previše natopljene i složite ih po dnu kalupa. Rasporedite fil od maskarpone sira i pavlake. Preko poređajte ananas i ponovite postupak do vrha posude, završavajući slojem fila.
Narendajte koricu limete preko i ukrasite svežim listićima mente.
Ostavite kolač da se ohladi i stegne u frižideru.