fbpx

Tropski raj – poslastica sa ananasom i maskarponeom

Ako tražite egzotičnu i osvežavajuću poslasticu kojom ćete impresionirati goste, podjednako kao i svoja nepca, ovaj kolač je pravi izbor. Kombinacija kremaste teksture, osvežavajućeg ananasa i nežne note kokosa, obogaćena aromom ruma i svežinom limete će vas svakim zalogajem odvesti u tropske krajeve.

Sastojci:

  • 200 g piškota
  • 500 ml slatke pavlake
  • 250 g maskarpone sira
  • 1 konzerva komadića ananasa u soku (minimum 500ml)
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašika ruma
  • Rendana korica limete
  • Sveži listići mente za dekoraciju
  • 50 g kokosa u prahu

Priprema:

Iseckajte ananas na manje komadiće, ocedite i sačuvajte sok. Pomešajte ananas sa rumom i ostavite ih da odstoje 10-15 minuta da upiju aromu.

Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsta. Posebno, umutite maskarpone sir dok ne postane gladak, zatim ga pažljivo sjedinite sa umućenom pavlakom i ekstraktom vanile i dodajte kokos.

Piškote potopite u sok od ananasa, pazeći da ne budu previše natopljene i složite ih po dnu kalupa. Rasporedite fil od maskarpone sira i pavlake. Preko poređajte ananas i ponovite postupak do vrha posude, završavajući slojem fila.

Narendajte koricu limete preko i ukrasite svežim listićima mente.

Ostavite kolač da se ohladi i stegne u frižideru.

Scroll to Top