Možete ih pripremiti na bezbroj načina, ali pravim izborom začina ćete značajno obogatiti njihov ukus. Ovaj recept pravi balans između slatkog, slanog i aromatičnog uz interesantnu kombinaciju tamnog piva i džema od kajsija. Probajte i uverite se sami. 😊
Sastojci:
- 5 kg svinjskih rebara
- šolja tamnog piva
- 100g džema od kajsija
- 3 kašike soja sosa
- 2 kašike smeđeg šećera
- 4 čena belog luka (sitno iseckana)
- kašika dimljene paprike
- kašičica mlevenog kumina
- soli i bibera
Priprema:
Uklonite membranu sa zadnje strane rebara, ukoliko je prisutna, i začinite solju, biberom, dimljenom paprikom i kuminom. Zagrejte rernu na 150°C. Rebra stavite na pleh, prekrijte folijom i pecite ih 2-3 sata dok ne omekšaju.
U manjoj šerpi, pomešajte tamno pivo, džem od kajsija, soja sos, smeđi šećer i beli luk. Kuvajte na srednjoj vatri dok se smesa ne zgusne i ne smanji za trećinu.
Kada su rebra pečena, skinite foliju i premažite ih glazurom. Povećajte temperaturu rerne na 200°C i pecite još 10-15 minuta, dok se glazura ne karamelizuje.
Pustite rebra da odstoje 5-10 minuta pre sečenja. Poslužite uz pečeni krompir ili grilovano povrće.