fbpx

Svinjska rebra sa glazurom od tamnog piva i džemom od kajsija

Možete ih pripremiti na bezbroj načina, ali pravim izborom začina ćete značajno obogatiti njihov ukus. Ovaj recept pravi balans između slatkog, slanog i aromatičnog uz interesantnu kombinaciju tamnog piva i džema od kajsija. Probajte i uverite se sami. 😊

Sastojci:

  • 5 kg svinjskih rebara
  • šolja tamnog piva
  • 100g džema od kajsija
  • 3 kašike soja sosa
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 4 čena belog luka (sitno iseckana)
  • kašika dimljene paprike
  • kašičica mlevenog kumina
  • soli i bibera

Priprema:

Uklonite membranu sa zadnje strane rebara, ukoliko je prisutna, i začinite solju, biberom, dimljenom paprikom i kuminom. Zagrejte rernu na 150°C. Rebra stavite na pleh, prekrijte folijom i pecite ih 2-3 sata dok ne omekšaju.

U manjoj šerpi, pomešajte tamno pivo, džem od kajsija, soja sos, smeđi šećer i beli luk. Kuvajte na srednjoj vatri dok se smesa ne zgusne i ne smanji za trećinu.

Kada su rebra pečena, skinite foliju i premažite ih glazurom. Povećajte temperaturu rerne na 200°C i pecite još 10-15 minuta, dok se glazura ne karamelizuje.

Pustite rebra da odstoje 5-10 minuta pre sečenja. Poslužite uz pečeni krompir ili grilovano povrće.

Scroll to Top