fbpx

Sveže meso garantovanog porekla

Uskrs je jedan od praznika koji u sebi nosi puno emocija, praćen je sećanjima na detinjstvo i zanimljive običaje koje kasnije volimo da praktikujemo sa generacijama koje dolaze.

Važan deo tradicije je uskršnji ručak, čije centralno mesto u našim krajevima zauzima jagnjetina. Dosta pre samog Uskrsa kreće potraga za kvalitetnim mesom. Traži se sveža jagnjetina i raspituje se o poreklu, jer nije svejedno gde je i kako uzgajano jagnje. Svi žele jagnjeće pečenje koje će se topiti u ustima i lepiti za nepce.

Zato u Super Veru insistiramo na kvalitetu mesa koje prodajemo. Nabavljamo meso iz krajeva koji su po njemu poznati, gde su životinje vođene na ispašu i uzgajane na tradicionalan način. Prirodna ispaša na livadama sa velikim brojem lekovitih bilja, daje specifičan, aromatičan ukus mesu. Kada je u pitanju jagnjetina, to je isključivo ona koja je rasla na obroncima planina poput Peštera, Zlatibora i Stare planine.

Ovi krajevi su poznati po očuvanoj prirodi, čistoći i ovčarstvu. Jagnjad sa obronaka Stare planine, Zlatibora i pešterske visoravni oduvek su bili na ceni zbog slobodnog uzgoja i velike posvećenosti staroplaninskih stočara.

Sveža mlada jagnjetina zadovoljiće i najzahtevnije gurmane, a čak i ako niste veliki ljubitelj ovog mesa teško ćete mu odoleti.

Garantujemo da će na vašem stolu biti pečenje o čijem će se ukusu pričati i mnogo posle praznika.  Kod nas svežu mladu jagnjetinu garantovanog porekla možete pronaći tokom čitave godine. Kupci koji su je kod nas ranije kupovali, nemaju dileme da će je opet kupiti na istom mestu, isticajući da je vrhunska i daju joj sve pohvale. Nadamo se da ćete biti u prilici da se lično uverite u kvalitet jagnjetine iz naših radnji, koja se prodaje po sjajnoj ceni.

Kako vodimo računa o jagnjetini, tako i o svom drugom mesu. Tokom posta ili i bez njega, veliku pažnju privlače i ribarnice u Super Veru u TC Zira, na Novom Beogradu i u Novom Sadu. Izdvajamo svežu pastrmku sa Stare planine i šarana koji se uzgaja u Zavojskom jezeru, na dubini od 80 metara, u vodi koja se koristi kao izvor pijaće. Iz ovih razloga šaran ima kvalitet poput divljeg, sa manje masnoće.

Inspiraciju za recepte od jagnjetine za poseban gastronomski doživljaj potražite na sajtu https://www.supervero.rs/recipes/. Da li će to biti marinirana jagnjetina sa krompirom i crvenim lukom , grčka musaka sa jagnjetinom ili nešto treće, izbor je na vama.

Scroll to Top