fbpx

Sušeni paradajz u maslinovom ulju

 

Sastojci:

  • 2 kg paradajza (po izboru)
  • beli luk
  • bosiljak
  • ruzmarin (sveži ili sušeni)
  • ekstra devičansko maslinovo ulje
  • so, biber
  • lovorov list
  • sveža majčina dušica po želji

    Porcija za 2 osobe

         4 sata

       Čuvati u frižideru

 

Priprema:

Rernu ugrejte na 100 stepeni. Paradajz operite i osušite. Na dno posude za pečenje stavite masni papir za pečenje. Paradajz isecite na četvrtine i složite na pleh.
Neoljušten beli luk složite između kriški paradajza. Posolite, pobiberite i poprskajte ekstra devičanskim maslinovim uljem. Stavite u rernu na sušenje oko 3 – 4 sata. Zatim ugasite rernu i ostavite paradajz da se ohladi. U sterilisane tegle složite ruzmarin, ohlađen paradajz i oljušteni pečeni beli luk. Dodajte  po jedan lovorov list, listove svežeg bosiljka, svežu majčinu dušicu i na kraju prelijte ekstra devičanskim maslinovim uljem do vrha paradajza. Čuvajte u frižideru.

 

 

 

 

Scroll to Top