fbpx

Super Vero ponuda za slavsku trpezu

Od Miholjdana je počela jesenje-zimska sezona proslava slava. Verujemo da želite da obeležite krsno ime, ispoštujete tradiciju, zahvalite se svecu zaštitniku i da ugostite prisutne na najbolji mogući način. Stoga vam predstavljamo paletu proizvoda koji će upotpuniti svečanu atmosferu u vašem domu.

Slava je vezana za poštovanje predaka, a i predstavlja jedan od najvažnijih pravoslavnih običaja. U domu se sveti vodica, a glavni obredni predmeti su: kolač, kuvano žito, ulje, ukrašena  voštana sveća, tamjan, crveno vino i ikona sveca patrona porodice.

Nakon obrednog rezanja kolača i okretanja u pravcu sunca i zdravice za zahvalnost svecu zaštitniku sledi bogata trpeza, koja nije glavni cilj slave ali domaćinu pričinjava radost da sa gostima podeli ono što ima.

Ove godine Super Vero ima jedinstvenu ponudu – kod nas možete kupiti slavski kolač od 500g po ceni od 249,99 dinara

Za hranu takođe ne morate da brinete. U našim marketima možete pronaći veliki izbor suhomesnatih proizvoda, sveže meso, začine, ali i razne vrste sireva kao što su koziji sir, sirevi sa plavim i belim plesnima ili grčki dimljeni sir sa začinima.

Na stolu bi trebalo da imate i više vrsta domaćih crvenih, crnih i belih vina a možete poslužiti i grčka, Pavliadis i Kanenas.

Posebno preporučijemo Monoksilitis proizvode sa Svete Gore. Pored crvenih vina i više vrsta mirišljavog tamjana, tu su i šumski i borov med, kao i džemovi sa medom od pomorandže i smokve. Oni mogu biti odličan poklon ako idete u goste, a razmislite i o našoj posebnoj ponudi slavskih paketa i kozmetičkih setova. Oni koji žele da pripremaju tradicionalna jela, u Super Veru mogu kupiti grnčariju iz Zlakuse. U ponudi su lonac od 20l, sač, šerpa od 5l i đuvečara.

Bilo da ste domaćin ili gost ne zaboravite najvažnije – slava objedinjuje poštovanje duha predaka i pravoslavne običaje. Super Vero vama i vašim najbližima želi srećnu slavu i da je proslavite u zdravlju i veselju.

Scroll to Top