fbpx

SUPER VERO PODRŽAVA PARAOLIMPIJCE SRBIJE

Otvoreno prvenstvo Srbije u paraatletici

SUPER VERO PODRŽAVA PARAOLIMPIJCE SRBIJE

Najvažniji paraatletski skup okupio više od 50 učesnika

 

Maloprodajni lanac supermarketa Super Vero, sponzor Paraolimpijskog komiteta Srbije, sa velikim zadovoljstvom je podržao organizaciju trećeg Otvorenog prvenstva Srbije u atletskim bacačkim disciplinama, a koje je 15. maja održano u Kruševcu.

Tokom prvenstva snage je odmerilo više od 50 učesnika iz zemlje i inostranstva.  Sportisti iz Srbije, Grčke, Crne Gore i Češke ujedno su se nadmetali i za plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo u Poljskoj, te Paraolimpijske igre u Tokiju. Izuzetno jaka konkurencija pokazala je da je period za nama obeležio vredan rad sportista, ali i popularizacija paraatletičarskih disciplina.

Najbolji paraatletičari su se nadmetali u nekoliko disciplina, uključujući bacanje čunja, bacanje diska, bacanje kugle i bacanje koplja.

Na predstojećim Paraolimpijskim igrama boje Srbije predstavljaće rekordan broj paraolimpijaca – njih 18. „Vođeni željom da doprinesemo radu Paraolimpijskog komiteta Srbije godinama smo njegov ponosni sponzor. I u budućnosti ćemo biti uz naše paraolimpijce i podržati njihove uspehe, rekorde i odličja“, izjavila je Maja Kosić Vučković direktorka marketinga kompanije Veropoulos, u čijem se sastavu nalaze brendovi Super Vero i Jumbo.

Treće otvoreno prvenstvo Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Grada Kruševca i Atletskog kluba Kruševac, organizovala je Atletska sekcija Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Scroll to Top