Ako tražite brzo i jednostavno jelo, onda je ovaj recept rešenje za Vas 😊
Sastojci:
- 400 g špageta
- 300g tunjevine u maslinovom ulju
- 1 crveni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 200 g čeri paradajza
- 50 g crnih maslina, iseckanih
- 1 limun
- 1 kašičica kapara (opciono)
- Sveža bosiljak, iseckan
- 50 g rendanog parmezana
- Maslinovo ulje
- So i biber po ukusu
Priprema:
Skuvajte špagete, procedite i sačuvajte malo vode u kojoj su se kuvale.
Zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju i propržite sitno iseckan crveni luk i pržite dok ne omekša i postane zlatan. Dodajte beli luk i pržite još malo. Ubacite čeri paradajz isečen na polovine i pržite dok ne omekša. Pri kraju dodajte masline, kapar i tunjevinu zajedno sa uljem iz konzerve i dobro promešajte. Kratko kuvajte dok se sve ne sjedini i zagreje. Dodajte kuvane špagete, zajedno sa sačuvanom vodom od kuvanja. Iscedite limunov sok i začinite po ukusu.
Poslužite špagete s tunjevinom tople, posute svežim bosiljkom i rendanim parmezanom. Prijatno!