fbpx

ŠKAMPI SA FETOM U OUZU

Probajte nešto sasvim novo! Ukusno letnje jelo sa škampima u prelepom sosu od fete i Ouza!

San naziv mami nepca jer ovakav spoj namirnica ne može biti promašaj.

 

Sastojci

  • 3 kašike (60 ml) maslinovog ulja
  • 1 red crnog luka, sitno iseckanog
  • 2 čena belog luka
  • 14 velikih kozica očišćenih
  • ½ kašičice sušenog origana
  • ½ kašičice soli
  • ¼ kašičice bibera
  • ½ šolje Ouzo-a
  • 1 ½ šolje (375 ml) seckanog paradajza
  • 100 gfeta sira, isečenog na kockice, plus dodatak za posluživanje
  • 1 kašika peršuna, sitno iseckanog, za ukras

 

Uputstva

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Dodajte crveni luk i beli luk i pržite dok ne omekša. Dodajte škampe, origano, so i biber i kuvajte 1 minut.

Deglazirajte uzom (Napomena: tiganj će se zapaliti, pa budite oprezni). Pokrijte posudu poklopcem da ugasite plamen.

Dodajte paradajz u tiganj i dinstajte dok se ne smanji. Dodajte fetu, sklonite sa vatre i promešajte.

Pospite mlevenim peršunom i rezervisanom fetom.

Poslužite toplo sa kriškama pečenog hleba.

Scroll to Top