Probajte nešto sasvim novo! Ukusno letnje jelo sa škampima u prelepom sosu od fete i Ouza!
San naziv mami nepca jer ovakav spoj namirnica ne može biti promašaj.
Sastojci
- 3 kašike (60 ml) maslinovog ulja
- 1 red crnog luka, sitno iseckanog
- 2 čena belog luka
- 14 velikih kozica očišćenih
- ½ kašičice sušenog origana
- ½ kašičice soli
- ¼ kašičice bibera
- ½ šolje Ouzo-a
- 1 ½ šolje (375 ml) seckanog paradajza
- 100 gfeta sira, isečenog na kockice, plus dodatak za posluživanje
- 1 kašika peršuna, sitno iseckanog, za ukras
Uputstva
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju. Dodajte crveni luk i beli luk i pržite dok ne omekša. Dodajte škampe, origano, so i biber i kuvajte 1 minut.
Deglazirajte uzom (Napomena: tiganj će se zapaliti, pa budite oprezni). Pokrijte posudu poklopcem da ugasite plamen.
Dodajte paradajz u tiganj i dinstajte dok se ne smanji. Dodajte fetu, sklonite sa vatre i promešajte.
Pospite mlevenim peršunom i rezervisanom fetom.
Poslužite toplo sa kriškama pečenog hleba.