fbpx

Sjenička jagnjetina u mleku

Sastojci:

  • 1.5 kg najkvalitetnije sjeničke jagnjetine
  • 1 kg krompira
  • 1 l mleka
  • 2 kašike pešterskog kajmaka
  • so
  • drugi začini po želji – ruzmarin, lovor, biber


 

Priprema:

Da bi jagnjetina dobila jedinstven ukus ključno je da posoljeno meso odstoji u mleku okvirno dva sata. U mleko najpre dodajte začine po želji – ruzmarin, biber, lovor.  Kada je meso izmarinirano na ovaj način, potrebno ga je zajedno sa prethodno isečenim krompirima staviti u posudu i preliti uljem.  Za kraj, ne zaboravite da dodate i dve kašike pešterskog kajmaka koji takođe možete pronaći u Super Vero ponudi. Sve pecite na temperature od 180 °C, okvirno sat i trideset minuta.

Služiti sa:
Jačina jagnjetine sa kajmakom idealno će se uklopiti uz mešavine svežih zelenih salata iz Super Vero piljare.



Scroll to Top