Obradujte voljene sa finim, slatkim, šarenim i sočnim kiflicama punjene kremom ili domaćim džemom – sami možete izabrati 😊
Potrebni sastojci:
- Krem ili džem po želji;
- 850 g brašna;
- Jedan limun;
- 500 g šećera;
- 1 kvasac;
- 1 prašak za pecivo;
- Vanil šećer;
- 3 jaja;
- 25dl ulja;
- 2 kašike griza;
- 50g kakaa;
- 250ml mleka;
Priprema:
Umutiti jaja i pomešajte sa praškom za pecivo, uljem, sa dve kašike griza. Dodajte kvasac i mleko. Lagano u smesu dodajte brašno postepeno tako da dobijate testastu smesu koja se ne lepi za prste. Dobijeno testo podelite na dva dela, u jedan deo dodajte 50g kakaa i dobro izmešajte. Zatim dve polovine podelite na još dve, tako da dobijate četiri loptice. Loptice od testa razvucite u oblik kruga, nalik na testo za picu. Zatim uzmite belu koru i spustite je na crnu smesu od testa. Isto ponovite sa ostatkom testa. Dobijeno kružno testo isecite na trouglove poput pice, potrebno je napraviti od jednog testa 10 trouglova. Trouglove premažite kremom i željenim džemom i urolajte u kiflicu. Pecite na 180 stepeni narednih 20 minuta. Za to vreme potrebno je napraviti preliv od 1.2L vode koja se zagreje na tihoj vatri i pre nego što počne da vri pomeša se sa 500g šećera. Lagano mešajte smesu dok se šećer ne istopi, dodajte sok od jednog limuna. Kada kiflice budu pečene prelijte ih slatkom smesom.