fbpx

Samo u Super Veru – grčki mlečni proizvodi INAHOS

Kad pitamo najvernije kupce koje proizvode iz Super Vero ponude najviše vole, često čujemo da su to mlečni proizvodi grčkog brenda Inahos.

 

Među njima, najpoznatije je ovčje tradicionalno kiselo mleko u keramičkoj posudi.

Blag, specifičan i prijatan ukus, kompaktna tekstura i originalno pakovanje koje se može ponovo koristiti, pobralo je simpatije čak i dece, od koje ne bi očekivali da prihvate bilo koji mlečni proizvod osim kravljeg. Za nepoverljivije, tu je i varijanta od kravljeg mleka, a oba se mogu koristiti i kao poslastica, kada se preliju medom i dodaju orašasti plodovi.

Ne možemo pričati o brendu Inahos, a da ne pomenemo i njegove druge delicije.

 

Liokafto – tvrdi žuti Inahos sir sa začinima i paprikom

 

Liokafto je sir pun biljaka koje pršte asocijacijama na Mediteran. Različitost ukusa i aroma začina kao što su peršun, bosiljak, majčina dušica, paprika i sušeni paradajz savršeno su isprepleteni sa sirom napravljenim od mešavine kozjeg, ovčijeg i kravljeg mleka.

Bogat i jedinstveni ukus sira je dovoljan i za samostalne zalogaje, jednako kao i za kombinaciju sa uzom, vinom, sendvičima ili picom.

Čvrste je strukture sa paprikom i unutra i spolja, tako da ona vremenom ostavlja sve jači trag na blagi ukus sira.

Sadrži minimum 40% mlečnih masti i maksimum 45% vode.

 

Rumelino – tvrdi sir za grilovanje bez ulja i brašna

 

Rumelino je izvrstan sir za grilovanje napravljen od kombinacije kozjeg i kravljeg mleka. Kružnog je oblika, već isečen i spreman za pečenje na visokoj temperaturi bez upotrebe ulja ili brašna.

Kada se peče na žaru, omekšava, poprima ružinu boju i aromu i dobija svoj puni ukus i primamljivu strukturu.

 

Seliani – tvrdi sir od 100% kozjeg mleka sa biberom

 

Ova vrsta tvrdog sira je kompaktne teksture sa zrnima crvenog, zelenog i crnog bibera u sebi. Pripremljeno je od 100% kozjeg mleka.

Kada sazri, tretira se morskom solju, koja u kombinaciji sa zrncima bibera za krajnji rezultat daje vrstu sira sa jakim aromama i prepoznatljivim začinskim ukusom. Kada se prži, ovaj ukus postaje još bogatiji.

 

 

Primavera – čvrst žuti sir sa začinima

 

Mešavina čvtstog sira i začinskog bilja koja odiše Mediteranom. Boje i aroma peršuna, bosiljka, majčine dušice, paprike i sušenog paradajza savršeno su integrisani u sir od kozjeg, ovčjeg i kravljeg mleka. Bogat i krajnje jedinstven ukus koji oduševljava svako nepce. Jedite bilo samostalno, sa prijateljima uz uzo ili vino, u picama, sendvičima ili drugim kombinacijama.

 

Muzdrovo – pikantni polumasni dimljeni sir

 

Muzdrovo je vrsta polutvrdog sira od mleka planinskih ovaca, koza i krava lokalne rase.

Budući da je izvedeno iz mleka životinja niske produktivnosti, ima jedinstvene osobine. Ovo je pikantan sir, sa blagom aromom dima. Odličan je za predjelo i odlična je kombinacija sa crnim vinom.

 

 

Feta – najpoznatiji grčki sir

 

Inahos proizvodi sir od 1920. godine u regionu centralne Grčke, koja je čuvena po siru Feta gde se pravi još od antičkih vremena.

U saradnji sa proizvođačima koji uzgajaju domaće pasmine ovaca i koza na planinskim pašnjacima tradicionalnim metodama  se  sakupljaju ovčje i kozje mleko izuzetno kvalitetnih karakteristika. Po receptu za koji je potrebno 70% ovčijeg i 30% kozjeg mleka, proizvodi se FETA sir jedinstvenog kvaliteta, koji na tradicionalan način sazreva u drvenim bačvama najmanje dva meseca. FETA sir može jeste zaštitni znak kompanije i polazna tačka, ali iskustvo akumulirano tokom decenija u kombinaciji sa kontinuiranom željom i voljom za napretkom i poboljšanjem rezultiralo je kreiranjem velikog asortimana vrlo specijalizovanih proizvoda koji se odlikuju i visokim kvalitetom i originalnošću.

Scroll to Top