fbpx

Samo u Super Veru – grčki kozji sir sa začinima Medallion

U centralnoj Grčkoj, već čitav vek posluje kompanija Inahos, čuvena po visoko kvalitetnim sirevima i grčkim jogurtima. U saradnji sa lokalnim farmerima, Inahos skuplja mleko visokog kvaliteta a jogurt i sireve proizvodi na tradicionalan način. Nadaleko je čuvena njihova feta, a decenije iskustva u kombinaciji sa željom za progresom iznedrile su i razne druge vrste specijalnih sireva izuzetnog kvaliteta i ukusa.

 

Ono što se posebno izdvaja iz ponude je beli koziji sir Medallion sa suvim začinima. U pitanju je jedinstvena kombinacija ukusa sa samo 19% masti.

Autentični kozji sir u kombinaciji sa mediteranskim suvim začinima je odličan kao predjelo, specijalan dodatak u salati, ali i kao zamena za grickalice.

 

U zavisnosti od sklonosti ka određenim ukusima i aromama, možete birati između više kombinacija. U Super Vero marketima možete pronaći sledeće:

  • Beli kozji sir uvaljan u začine sa belim lukom, kurkumom i biberom
  • Medallion sa ljutom tucanom paprikom
  • A tu je i blaža varijanta belog kozjeg sira sa slatkom paprikom I bosiljkom

 

Dobro je podsetiti se o zdravstvenim benefitima kozjeg mleka od kog su napravljeni ovi sirevi.

Kozje mleko je, u odnosu na kravlje, lakše za varenje, zbog specifičnog oblika i udela masti. Pogodno je i za one koji teže metaboliziraju masti.

Ujedno, kozje mleko ima manje alergena i laktoze, odnosno mlečnih šećera.

Oni koji imaju netoleranciju na određeni sastojak u kravljem mleku – protein kazein A1, mogu odahnuti, jer kozje mleko sadrži samo kazein A2, koji se lakše vari i brže sagoreva. Time je omogućen i brži oporavak mišića nakon izlaganja naporima.

Ako se koristi za užinu, kozji sir, osim zbog dobrog ukusa, neće izazivati ono čuveno “fali mi još jedan zalogaj”, jer lako zasiti i utoli glad.

 

Pored benefita korišćenja kozjeg mleka, odavno je poznato da i biljke koje se nalaze u Medallion sirevima doprinose boljem zdravstvenom stanju. Uticaj na ukus je tek poseban. Uživajte u njemu!

Scroll to Top