Nar, orasi i jabuke su izvori korisnih nutrijenata za organizam, posebno tokom prelaznog perioda. Nar je bogat antioksidansima, vitaminom C i vlaknima. Orasi, prepuni omega-3 masnih kiselina i vitamina E, dok su jabuke bogate vitaminom C i vlaknima. Kombinovani u salati, ovi sastojci stvaraju osvežavajuću ravnotežu hranljivih materija i odličan ukus.
Sastojci:
- 100 g fete, izrezane na kockice
- 1 velika crvena jabuka, izrezana na tanke
- 1 nar, očišćen
- 50 g oraha, lagano tostiranih i grubo iseckanih
- 100 g zelene salate
- 1 kašika balzamiko sirćeta
- 2 kašike maslinovog ulja
- So i biber po ukusu
Priprema:
U velikoj činiji pomešajte zelenu salatu, jabuku, nar, i fetu. Dodajte orahe i promešajte. Umutite balzamiko sirće i maslinovo ulje. Po potrebi, dodajte prstohvat soli i sveže mleveni biber.
Prelijte salatu dresingom i lagano promešajte. Poslužite odmah kako bi se zadržala svežina jabuka i hrskavost oraha.
Savršeno se slaže uz pečeno meso ili ribu, a može se poslužiti i kao lagani obrok. Prijatno!