fbpx

Salata sa narom i sirom

Nar, orasi i jabuke su izvori korisnih nutrijenata za organizam, posebno tokom prelaznog perioda. Nar je bogat antioksidansima, vitaminom C i vlaknima. Orasi, prepuni omega-3 masnih kiselina i vitamina E, dok su jabuke bogate vitaminom C i vlaknima. Kombinovani u salati, ovi sastojci stvaraju osvežavajuću ravnotežu hranljivih materija i odličan ukus.

Sastojci:

  • 100 g fete, izrezane na kockice
  • 1 velika crvena jabuka, izrezana na tanke
  • 1 nar, očišćen
  • 50 g oraha, lagano tostiranih i grubo iseckanih
  • 100 g zelene salate
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu

Priprema:

U velikoj činiji pomešajte zelenu salatu, jabuku, nar, i fetu. Dodajte orahe i promešajte. Umutite balzamiko sirće i maslinovo ulje. Po potrebi, dodajte prstohvat soli i sveže mleveni biber.

Prelijte salatu dresingom i lagano promešajte. Poslužite odmah kako bi se zadržala svežina jabuka i hrskavost oraha.

Savršeno se slaže uz pečeno meso ili ribu, a može se poslužiti i kao lagani obrok. Prijatno!

Scroll to Top