fbpx

Rolat sa jagodama i plazmom

Proleće je konačno stiglo a sa njim i ukusi kojih smo ostali željni tokom čitave zime. Mi odmah pomislimo na jagode. Prosto ukus svežih jagoda neizostavni je deo većine kolača koje uživamo sada da spremamo.

Mi ćemo Vam pokazati način kako da spremite rolat sa jagodama i plazmom a vi svratite kod nas i kupite sočne jagode iz Grčke koje možete naći na našim policama. 😊

Naravno, umesto jagoda možete koristiti drugo voće, ali kako da ne isprobate kolač sa, ako ne i jednim od najukusnijeg voća u ovo doba godine.

Sastojci:

Za patišpanj (koru):

  • 7 jaja
  • 7 kašika šećera
  • 7 kašika brašna
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • 2 kašike tople vode
  • 1 kašika ulja

Za Fil i dekoraciju:

  • 200g kisele pavlake 20%mm
  • 100g šećera u prahu
  • 200g mlevene plazme
  • 150g šećera sa ukusom slatke pavlake
  • 300ml mleka
  • 50g čokolade za kuvanje
  • 300g jagoda

Kora:

Belanca izmiksajte uz postepeno dodavanje šećera, a onda dodajte jedno po jedno žumance neprestano muteći mikserom. Sjedinite brašno i prašak za pecivo pa dodajte u pripremljena jaja. Na kraju dodajte toplu vodu i ulje i varjačom promešajte. Pleh od rerne, 30x40cm obložite papirom za pečenje, i u njega sipajte smesu. Pecite 13-15 minuta na 200 °C. Pečenu koru izvadite iz pleha i zajedno sa papirom uvijte rolat. Ostavite da se ohladi.

Fil:

Mikserom umutiti 200ml hladnog mleka i 100g šlaga sa ukusom pavlake. Dodajte  kiselu pavlaku i šećer u prahu. Mešajte dok se ne sjedini pa dodajte plazmu. Promešajte.

Koru premažite 3/4 fila, pa preko izrendajte čokoladu na krupno i složite iseckane jagode. Urolajte.

U sud sipajte 100 ml hladnog mleka i 50 g šlaga sa ukusom slatke pavlake. Mikserom umutite. Dodajte u ostatak fil i promešajte da se sjedini. Premažite rolat i ukrasite.  

Obavezno probajte i javite utiske! 😊

Scroll to Top