fbpx

Riznica ukusa iz Srbije

U narednim redovima možete više pročitati o ponudama domaćih proizvoda iz Srbije, a novu ponudu možete pogledati na link-u.

U periodu od 1.10 do 14.10. Super Vero pripremio je posebnu ponudu pod nazivom Riznicu ukusa iz Srbije –proizvode koji na police stižu iz svih krajeva Srbije. Dostupni su proizvodi od mesa, mlečni proizvodi, vina, slatkiši i još mnogo toga. Ono što im zajedničko jeste proveren kvalitet i tradicionalan način pripreme, a većina je poreklom sa malih poljoprivrednih gazdinstava.

Sveže meso stiže sa Zlatibora i Stare planine. Pored toga, tu su i autentični srpski proizvodi kao što su: Pirotska peglana kobasica, sremski kulen i proizvodi od mangulice sa područja Zasavice.

Izdvajamo pešterski kajmak koji ukus duguje bogatim suvatima za ispašu i livadama bogatim lekovitim biljem i travkama. Nadaleko čuveni sjenički sir će takođe pronaći put do vaše trpeze. Za ljubitelje proizvoda od kozijeg mleka, u ponudi se nalazi i koziji jogurt, posebno značajan zbog bogatstva probiotskim bakterijskim kulturama koje imaju brojne benefite za organizam.

 

Još jedan bitan element domaće kuhinje su žitarice i hleb koji od njih pripremamo. Da bi vaša ishrana bila izbalansirana, Super Vero je za vas pripremio brašna od spelte, pšenice, kukuruza i heljde, a koja nam stižu iz Bačke, odnosno gazdinstva porodice Alargić iz Vrbasa.

Od organskih proizvoda u ponudi, možemo izdvojiti i organski matični sok šumske borovnice sa područja Vlasine, i to sa zaštićenog prirodnog dobra u čijoj okolini nema fabričkih postrojenja niti bilo kakvih izvora hemikalija.

Predstavljamo vam i čokoladne Korale od lešnika sa domaćih plantaža i ručno spremane džemove od voća iz Požege.

Originalna grnčarija iz Zlakuse, za tradicionalnu pripremu hrane, sada se može kupiti i u Super Vero marketima.

Uz dobru hranu, dobro je znati i upariti vino. Neke od istaknutih domaćih etiketa dolaze nam iz manastira Koporin, Studenica i Dečani. Jedan od poznatijih vinskih krajeva, sa dugom tradiciom gajenja vinove loze je Negotinska krajina u kojoj se nalazi manastir Bukovo. Izuzetno povoljni klimatski uslovi, plodno tle i duga tradicija pogodovale su uzgoju Cabernet Sauvignona, Merlota i veoma retke crne tamjanike.

Celokupnu ponudu možete pogledati u lifletu, a pozivamo vas posetite Super Vero i na jednom mestu pronađete proizvode visokog kvaliteta i proverenog porekla.

 

Scroll to Top