fbpx

Riba list iz rerne

Riba list je delikates sa blagim ukusom i veoma mekim mesom koje se lako odvaja od kostiju. Zbog svoje nežnosti, idealna je za pripremu u rerni, uz dodatak aromatičnih sastojaka koji neće nadjačati njen prirodan ukus.

Sastojci:

  • 2 fileta ribe list
  • 200 g cherry paradajza
  • 2–3 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka, sitno seckan
  • prstohvat ljute mlevene paprike
  • 1 veza peršuna
  • 4–5 kašika vode
  • So, biber
  • Limun

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 190°C.
  2. Na komad papira za pečenje (ili folije) stavite filete ribe, posolite i pobiberite.
  3. Preko ribe rasporedite paradajz, beli luk i čili, pa prelijte maslinovim uljem.
  4. Dodajte malo vode oko ribe da se tokom pečenja stvori para.
  5. Pospite seckanim peršunom, pažljivo zatvorite papir u „paketić“ i stavite u pleh.
  6. Pecite 15–18 minuta. Otvorite pažljivo i po želji prelijte još maslinovim uljem i limunovim sokom.

Saveti:

  • Riba list se odlično slaže sa blagim biljnim aromama, poput mirođije, bosiljka ili majčine dušice.
  • Ukoliko volite hrskaviju teksturu, otpakujte ribu zadnjih 2–3 minuta i uključite ventilator ili roštilj opciju na kratko.
Scroll to Top