fbpx

Proizvodi sa Svete gore Monoxilitis – samo u Super Veru!

Sveta gora jedan je od najpoznatijih centara pravoslavlja u svetu. Legenda kaže da je Presveta Bogorodica, putujući na Kipar, zbog loših vremenskih prilika pristala na planinu Atos. Stanovništvo je prihvatilo njeno pripovedanje i tako su krenula i prva krštenja. Zahvaljujući tome, Sveta gora je poznata još i po nazivu “Vrt Presvete Bogorodice”. Grčka se može pohvaliti prirodnom lepotom ovih predela, ali Sveta Gora jednako je važna srpskom narodu. Na Svetoj gori se nalazi preko 20 manastira među kojima je najčuveniji Hilandar, zadužbina župana Stefana Nemanje.

Severozapadni deo Svete gore pokriva regija pod nazivom Monoxilitis. Ova regija  pored manastira i regilijske vrednosti poznata je I po proizvodnji istoimenih proizvoda.

Monoxilitis proizvodi jedinstveni su zbog domaće proizvodnje u idelanim prirodnim uslovima, pod čistim vazduhom u nezagađenim prirodnim predelima. Osim čiste prirode u proizvodnji učestvuju  i monasi iz svetogorskih manastira.

Samo u Super Veru se mogu kupiti Monoxilitis proizvodi. Pored crvenih vina i više vrsta mirišljavog tamjana, tu su i ekstra devičansko maslinovo ulje, šumski i borov med, čaj od žalfije i majčine dušice, džemovi sa medom od pomorandže i smokve, belo vino, sveto ulje Myro kao i sapuni sa maslinovim uljem. U Monoxilitis asortimanu nalaze se  poklon setovi , za žene i muškarce, koje čine ikona Bogorodice ili Svetog Nikole , brojanica kao i jastuče koje predstavlja amajliju.

Ukoliko tražite orginalni poklon za one koji vole i poštuju tradiciju, Monoxilitis proizvodi su pravi izbor.

Scroll to Top