fbpx

Proizvodi od mangulice u Super Vero

Tradicionalan pristup se vraća u proizvodnju hrane. Mi pratimo taj trend tako što smo u ponudu uvrstili proizvode od mangulice firme Sanos Lino.

Mangulica je autohtona rasa domaće svinje za čije meso se ne može reći: “masno je a samim tim i štetno”. Godinama je ta parola važila za konzumaciju svinjetine, uz navode da vodi ka zakrčenju krvnih sudova. No, kada je meso mangulice u pitanju, situacija je sasvim obrnuta. Ono spada u jedno od najzdravijih i najkvalitetnijih mesa koja su vam na raspolaganju.

 

Ne morate se odreći hrskave korice i mekoće koje se topi u ustima – probajte meso, mast i čvarke od mangulice i uvrstite ih u svoju ishranu, garantujemo vam da ćete biti očarani i ukusom i dobrobitima za vaše zdravlje.

 

Naučna istraživanja o nutritivnim vrednostima mangulice su dokazala da predrasude o svinjskom mesu u ovom slučaju ne važe. Proizvodi od mangulice imaju takav sastav da mogu da utiču na smanjenje niva lošeg (LDL), a povećavaju nivo dobrog (HDL) holesterola. Takođe, holesterol je u mesu mangulice prosečno za 50-75% niži u poređenju sa prosečnim sadržajem holesterola u svinjskom mesu drugih rasa.

 

Stoga je moguće da spojite ukusno i korisno – ne morate više tragati za hranom koja eliminiše holesterol, već možete jesti proizvode od mangulice i na taj način biti sigurni da kvalitetom sprečavate pojavu povišenog holesterola u krvi.

Meso mangulice je mnogo zdravije od mesa drugih rasa svinja zato što je u njihovoj ishrani zastupljen kukuruz sa više od 65%. Zbog svojih svojstava ono je odličan izvor vitamina B (naročito B6 i B12) i gvožđa.

 

Proizvodi firme Sanos Lino nastaju uz veliku ljubav i poštovanje starinskog, domaćinskog načina uzgajanja i prerade. Tradicionalan pristup se uvek pokaže kao pun pogodak kada je cilj očuvati prirodna svojstva mesa, kao što su radili i naši preci. Svinje se ne hrane sojom i nisu tretirane antibioticima. Recepture su kombinacija dugogodišnjih iskustava i ispitivanja a proizvodi zadovoljavaju ukus i najprobirljivijih potrošača savremenog doba.

Scroll to Top