fbpx

Proizvodi iz Zasavice – od mangulice i konjskog mesa

Rezervat Zasavica se nalazi u Mačvi, na teritoriji opština Sremska Mitrovica i Bogatić. Stanište je više stotina ptica, životinja i riba, a biljni i životinjski svet je sasvim očuvan jer je Zasavica stavljena pod zaštitu države kao prirodno dobro prve kategorije od izuzetnog značaja.

Osim po zadivljujućoj prirodi, rezervat je naširoko poznat i po proizvodnji mesa visokog kvaliteta. Deo njihovog asortimana je i možete pronaći i u Super Vero marketima.

Proizvodi od mangulice

Mangulica je zaštitni znak Zasavice. U Super Veru možete pronaći kobasice, slaninu, šunku i mast od te stare lokalne rase svinja. Mangulica je veoma otporna na sve vrste zaraznih bolesti i sposobna za opstanak u ekstremnim prirodnim uslovima. To se odražava i na meso i prerađevine dobijene od nje. Naučna istraživanja su utvrdila da meso mangulice sadrži čak 75% manje štetnog holesterola kao i da njena mast sadrži 8 -10 % više nezasićenih masnih kiselina od savremene svinjske masti.

Prvoklasna kobasica od mesa mangulice je mesni proizvod koji se dobija punjenjem prirodnih creva usitnjenim mesom i slaninom.

Slanina kao poseban proizvod se prvo drži izvesno vreme u soli ili salamuri da odstoji, pa tek onda suši. Ne sadrži štetne sastojke.

Šunka od mangulice se pravi od buta zrele svinje. Potom obrađuje, soli i suši.

Mast od mangulice je jedna od najzdravijih osnova za pripremu hrane. Zbog sastojaka koje sadrži daje jelima poseban ukus

Proizvodi od konjskog mesa

Pored proizvoda od mangulice, iz Zasavice nabavljamo i domaći  suvi kulen od čistog mesa konja. Pravi se od domaćeg brdskog konja. 100% je prirodan i proizveden po tradicionalnoj recepturi bez konzervanasa, nitritnih soli, veštačkih boja i aroma.

Posetitie nas u nekom od naših marketa i probajte proizvode iz Zasavice.

 

Scroll to Top