fbpx

Pitice sa belim i žutim sirom pržene u tiganju

Sastojci za 50 pitica:

  • 400 g originalne rendane grčke Fete
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 100 g rendanog sira Graviera (tvrdi žuti sir)
  • 150 g rendanog sira Kefalotiri (tvrdi žuti sir)
  • 5 g soli
  • 3 kom jaja
  • Prstohvat suve nane
  • 1/2 kg grčkih kora za pitu Presto
  • 1 litar maslinovog ulja za prženje

Način pripreme:

U činiji pomešati rendane sireve, jaja, so i mentu. Iseći kore na trake, po dužini. Na radnoj površini staviti isečene kore, po 2 trake, jednu na drugu, i premazati ih uljem. Staviti pripremljenu smesu od sireva na donji deo trakice i polako presavijati u obliku trouglova. Pržti ih na ulju na srednjoj temperaturi do zlatno žute boje. Izvaditi ih iz tiganja i staviti ih na ubrus da se ocedi višak masnoće. Služiti ih dok su vruće. Pitice se mogu ređati i u tepsiji, jedna pored druge i peći u rerni na 160 stepeni. Umesto ulja se može koristiti rastopljeni maslac.

Scroll to Top