fbpx

Pirinač sa limunom i morskim psom

Morski pas je neuobičajena, ali sve popularnija riba. Kako je skoro bez kostiju, lako se prilagođava različitim začinima i tehnikama kuvanja, od pečenja u rerni, prženja, do kuvanja na pari. Ako volite lagane i aromatične obroke, morski pas u kombinaciji sa pirinčem i limunom je idealan izbor.

Sastojci:

  • 300 g pirinča
  • 400g morskog psa
  • 100g graška
  • 1 limun (sok i kora)
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica putera
  • So i biber po ukusu
  • Sveže seckani peršun

Priprema:

Operite i osušite odreske morskog psa. Začinite i prelijte sokom od pola limuna. Ostavite da odstoji 15 minuta. U šerpi zagrejte maslinovo ulje i puter na srednjoj temperaturi. Ispržite sitno iseckan beli luk i sipajte pirinač. Dodajte izrendanu koru limuna i postepeno sipajte vodu. Kuvajte pirinač i grašak dok ne omekša, povremeno mešajući.

Zagrejte rernu na 200°C. Prebacite odreske sa marinadom u pleh obložen papirom za pečenje. Kad je pirinač gotov, umešajte sok druge polovine limuna. Začinite po ukusu.

Servirajte odreske morskog psa na sloju limunovog pirinča.

Pospite sveže seckanim peršunomi i još malo rendane limunove kore za dodatnu svežinu.

Scroll to Top