fbpx

PILETINA U SOSU OD PEČURAKA

Nežna i sočna pileća prsa u sosu od pečuraka sa belim lukom je ukusan i sočan obrok koji može biti pred Vama za samo 30 minuta!

Sastojci za ovo jelo su prilično jednostavni, ali kada se sjedine čine pravu magiju ukusa.

Sastojci

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 4 kom pilećih prsa bez kože i kostiju
  • so i biber
  • 250g pečuraka, prepolovljenih ili isečenih na kriške
  • 2 ljutike, seckane
  • 3 čena belog luka
  • 2 grančice ruzmarina ili 1 kašičica suvog ruzmarina
  • 1 kašika brašna
  • 80 ml ¼ šolje suvog belog vina
  • 1 pileća kocka za supu
  • 375ml/1,5 šolje pavlake za kuvanje
  • 1 kašika senfa celog zrna ili dižon senfa

Priprema

Pileća prsa isecite po dužini, posolite i pobiberite i popržite sa obe strane u maslinovom ulju na srednjoj vatri do zlatne boje. Izvadite na tanjir. (U ovom trenutku piletina neće biti kuvana do kraja.)

U isti tiganj dodajte pečurke zajedno sa seckanim ruzmarinom, posolite i pobiberite i pržite pečurke na srednjoj vatri 2-3 minuta, dodajte seckani luk i mleveni beli luk i kuvajte još 1-2 minuta. Dodajte prepunu kašiku brašna i promešajte da se sjedini. Zatim dodajte belo vino i lopaticom ostružite dno posude da biste pustili smeđe komadiće u tečnost. Sipajte razblaženu pileću kocku , pavlaku za kuvanje, dodajte 1 kašiku senfa i promešajte da se sjedini.

Zatim dodajte pileća prsa u tiganj i čekajte da  sos proključa, a zatim smanjite vatru na najmanju temperaturu i pustite da se krčka 10 minuta. Probajte sos i po potrebi dodajte još soli i bibera.

Scroll to Top