Nežna i sočna pileća prsa u sosu od pečuraka sa belim lukom je ukusan i sočan obrok koji može biti pred Vama za samo 30 minuta!
Sastojci za ovo jelo su prilično jednostavni, ali kada se sjedine čine pravu magiju ukusa.
Sastojci
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 kom pilećih prsa bez kože i kostiju
- so i biber
- 250g pečuraka, prepolovljenih ili isečenih na kriške
- 2 ljutike, seckane
- 3 čena belog luka
- 2 grančice ruzmarina ili 1 kašičica suvog ruzmarina
- 1 kašika brašna
- 80 ml ¼ šolje suvog belog vina
- 1 pileća kocka za supu
- 375ml/1,5 šolje pavlake za kuvanje
- 1 kašika senfa celog zrna ili dižon senfa
Priprema
Pileća prsa isecite po dužini, posolite i pobiberite i popržite sa obe strane u maslinovom ulju na srednjoj vatri do zlatne boje. Izvadite na tanjir. (U ovom trenutku piletina neće biti kuvana do kraja.)
U isti tiganj dodajte pečurke zajedno sa seckanim ruzmarinom, posolite i pobiberite i pržite pečurke na srednjoj vatri 2-3 minuta, dodajte seckani luk i mleveni beli luk i kuvajte još 1-2 minuta. Dodajte prepunu kašiku brašna i promešajte da se sjedini. Zatim dodajte belo vino i lopaticom ostružite dno posude da biste pustili smeđe komadiće u tečnost. Sipajte razblaženu pileću kocku , pavlaku za kuvanje, dodajte 1 kašiku senfa i promešajte da se sjedini.
Zatim dodajte pileća prsa u tiganj i čekajte da sos proključa, a zatim smanjite vatru na najmanju temperaturu i pustite da se krčka 10 minuta. Probajte sos i po potrebi dodajte još soli i bibera.