Ako su vam dosadili klasični načini pripreme piletine i tražite nešto novo i drugačije predstavljamo sjajan recept. Pored piletine potrebna su još dva sastojka i začini. U nastavku pročitajte kako da napravite ovo ukusno jelo.
Sastojci:
- 500g pilećeg fileta
- 200g kačkavalja
- 200g pršute
- Začini po ukusu
Priprema:
Položite svaki filet između dve prozirne folije i lagano ih istucite čekićem za meso kako biste dobili tanke filete. Ovo će omogućiti lakše rolanje. Isecite kačkavalj na kriške i na svaki pileći file poređajte. Preklopite filete tako da kačkavalj bude u sredini. Svaki filet sa kačkavaljem zamotajte pršutom tako da pokrijete celu površinu pilećeg fileta. Spremne I urolane pileće filete stavite u pleh. Zagrejte rernu. Potrebno je da se peče oko pola sata, dok piletina ne omekša i porumeni. Poslužite uz omiljene priloge i uživajte!
Prijatno 😊