fbpx

Pileći batak punjen povrćem

Ako tražite drugačiji način pripreme pilećih bataka, ovaj recept je idealan! Sočno meso, sa punjenjem od povrća i zapečenim sirom čine ovo jelo posebnim. Ovaj recept možete prilagoditi dodajući i drugo povrće po želji. Ako želite sočnije meso, možete ga pre pečenja marinirati u maslinovom ulju, limunovom soku i začinima.

Sastojci:

  • 4 pileća bataka (sa kožom i kostima)
  • 1 crvena paprika
  • 1 mala glavica brokolija
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 šolje paradajz sosa
  • 100g rendane mocarele
  • 1 kašičica origana
  • So i biber po ukusu
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 1/2 šolje belog vina
  • 2 kašičice maslinovog ulja za premazivanje mesa

Priprema:

U tiganju zagrejte kašičicu maslinovog ulja i propržite crni i beli luk dok ne postanu staklasti. Dodajte iseckanu papriku, brokoli i paradajz sos. Dinstajte dok povrće ne omekša.

Posolite, pobiberite i dodajte origano i majčinu dušicu. Ostavite da se ohladi dok pripremate meso. Pileći batak, zasecite duž kosti da biste napravili džep za punjenje i napunite pripremljenim povrćem, pazeći da ne bude previše. Premažite sa malo maslinovog ulja i začinite po ukusu. U plehu, poređajte punjeni pileći batak i prelijte sa malo belog vina za dodatnu sočnost.

Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Nakon toga, skinite foliju, pospite rendanom mocarelom po vrhu i vratite da se peče još 10-15 minuta.

Scroll to Top