Ako tražite drugačiji način pripreme pilećih bataka, ovaj recept je idealan! Sočno meso, sa punjenjem od povrća i zapečenim sirom čine ovo jelo posebnim. Ovaj recept možete prilagoditi dodajući i drugo povrće po želji. Ako želite sočnije meso, možete ga pre pečenja marinirati u maslinovom ulju, limunovom soku i začinima.
Sastojci:
- 4 pileća bataka (sa kožom i kostima)
- 1 crvena paprika
- 1 mala glavica brokolija
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1/2 šolje paradajz sosa
- 100g rendane mocarele
- 1 kašičica origana
- So i biber po ukusu
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 1/2 šolje belog vina
- 2 kašičice maslinovog ulja za premazivanje mesa
Priprema:
U tiganju zagrejte kašičicu maslinovog ulja i propržite crni i beli luk dok ne postanu staklasti. Dodajte iseckanu papriku, brokoli i paradajz sos. Dinstajte dok povrće ne omekša.
Posolite, pobiberite i dodajte origano i majčinu dušicu. Ostavite da se ohladi dok pripremate meso. Pileći batak, zasecite duž kosti da biste napravili džep za punjenje i napunite pripremljenim povrćem, pazeći da ne bude previše. Premažite sa malo maslinovog ulja i začinite po ukusu. U plehu, poređajte punjeni pileći batak i prelijte sa malo belog vina za dodatnu sočnost.
Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Nakon toga, skinite foliju, pospite rendanom mocarelom po vrhu i vratite da se peče još 10-15 minuta.