Pica margarita

Sastojci:

Za testo:

  • pola kašičice instant kvasca
  • 260g oštrog pšeničnog brašna
  • 260g svenamenskog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

 

 

 

Za prelive:

  • 150 ml pasate (delikatni pasirani paradajz)
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 1 kašika ekstra devičanskog
  • maslinovog ulja
  • 200g kuglice mocarele i sušenog
  • paradajza
  • 200g narendane mocarele
  • sveži listovi bosiljka, za serviranje

 

 

    Količina za 4 pizze ( Prečnika 20 cm)

        60 minuta za pripremu, 10 minuta za pečenje i 2- 3 sata za testo              


Priprema:

Stavite kvasac u mali bokal i sipajte 380 ml tople vode. Ostavite da odstoji 5 minuta dok kvasac ne počne da reaguje.
Mešajte brašno i so zajedno i napravite udubljenje. Sipajte mešavinu vode i kvasca, dodajte ulje i drvenom kašikom sastavite testo, a zatim mesite rukama. Testo će biti vrlo lepljivo, ali pokušajte da izbegnete dodavanje dodatnog brašna, jer će to uticati na krajnji rezultat.
Ako imate mikser sa posudom, koristite kuku za testo  i mesite testo 5 minuta na srednjoj brzini. Ako mesite ručno, koristite malo brašna na radnoj površini i mesite 10 minuta dok testo ne postane elastično i dok ne postane malo čvršće.
Stavite malo ulja u veliku čistu posudu i dodajte testo. Pokrijte prijanjajućom folijom i ostavite da naraste 2-3 sata ili dok se ne udvostruči.
U međuvremenu pomešajte pasatu, origano i ulje i začinite solju i biberom. Prepolovite kuglice mocarele i ostavite ih sa strane.
Kada se testo diglo, zagrejte rernu na 240 ° C, a ventilator na 220 ° C. Stavite pleh na visoku policu da se zagreje. Istresite testo i oblikujte ga u 4 jednaka dela. Dok radite na prvom komadu testa, lagano pokrijte preostale komade testa folijom.
Nežno pobrašnite radnu površinu i rukama i oklagijom oblikujte u picu otprilike 20-30 cm debljine.
Pospite foliju za pečenje sa malo brašna i na njega stavite osnovu za picu. Premažite ga sa 1-2 kašike pasate i pospite četvrtinom (50 g) naribane mocarele i sa jednom četvrtinom od prepolovljenih kuglica mocarele i suvog paradajza. Začinite, a zatim stavite pleh na vrh zagrejane rerne i pecite 10 minuta dok se osnova ne ispeče, a sir ne rastopi i ne dobije zlatnu boju.

 

 

 

 

Scroll to Top