fbpx

Pečena jagnjetina sa origanom

Sastojci:

  • 3 kg jagnjetine
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica majorana,
  • 250 mililitara crnog vina
  • 250 mililitara bujona od povrća
  • 800 grama krompira
  • origano
  • drugi začini po želji i ukusu – so, biber, aleva paprika selen, majčina dušica


 

Priprema:

Jagnjeće meso premažite maslinovim uljem i začinima, vodeći računa da meso sve dobro upije. Stavite ga u tepsiju, sipajte vino i bujon. Tepsiju pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni tri sata na 160 stepeni. Sklonite foliju, pa oguljene i isečene krompire poređajte pored mesa, promešajte, tako da krompir upije saft od mesa, posolite, pa vratite da se peče još 40 minuta.

Služiti sa:
Sveže zelene salate su i u ovom slučaju dobar odabir. Osim toga, ovaj specijalitet možete upariti i sa ostatkom vina koja ste koristili u njegovoj pripremi.



Scroll to Top