U Super Vero ribarnicama imate priliku da nađete pastrmku sa Stare planine. Uzgaja se u čistim planinskim rekama i potocima koji prolaze kroz planinu. Ekskluzivno je možete naći u sledećim objektima: ul. Nikodima Milaša, Bulevaru Milutina Milankovića i u Novom Sadu ugao Partizanske i Industrijske ulice.
U nastavku pogledajte sastojke i način pripreme ovog jednostavnog, a preukusnog recepta.
Sastojci:
- 2 pastrmke, očišćene i oprane
- 1 limuna, tanko narezan
- krompir
Marinada:
- 4 čena belog luka, sitno iseckana
- veza peršunovog lista
- Sok od 1 limuna
- malo vina
- maslinovo ulje
- so i sveže mleveni crni biber po ukusu
Uputstvo:
Zagrejte rernu na 180°C. Pripremite marinadu od vina, sitno iseckanog peršuna i belog luka, maslinovog ulja i začina. Zatim, operite i isecite limun na kolutove. Ribu treba isto oprati, posušiti i premazati je bogato spolja i iznutra pripremljenom marinadom. Pleh obložite papirom za pečenje i stavite u prethodno zagrejanu rernu. Oko ribe rasporedite iseckan krompir i dodatno povrće po želji.
Pecite oko 40 minuta ili dok riba ne postane mekana i sočna. Kad je riba pečena, izvadite je iz rerne i poslužite toplo.
Uživajte u ukusnom i zdravom ručku!