fbpx

Pastrmka pečena u rerni

U Super Vero ribarnicama imate priliku da nađete pastrmku sa Stare planine. Uzgaja se u čistim planinskim rekama i potocima koji prolaze kroz planinu. Ekskluzivno je možete naći u sledećim objektima: ul. Nikodima Milaša, Bulevaru Milutina Milankovića i u Novom Sadu ugao Partizanske i Industrijske ulice.

U nastavku pogledajte sastojke i način pripreme ovog jednostavnog, a preukusnog recepta.

Sastojci:

  • 2 pastrmke, očišćene i oprane
  •  1 limuna, tanko narezan
  • krompir

Marinada:

  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • veza peršunovog lista
  • Sok od 1 limuna
  • malo vina
  • maslinovo ulje
  • so i sveže mleveni crni biber po ukusu

Uputstvo:

Zagrejte rernu na 180°C. Pripremite marinadu od vina, sitno iseckanog peršuna i belog luka, maslinovog ulja i začina. Zatim, operite i isecite limun na kolutove. Ribu treba isto oprati, posušiti i premazati je bogato spolja i iznutra pripremljenom marinadom. Pleh obložite papirom za pečenje i stavite u prethodno zagrejanu rernu. Oko ribe rasporedite iseckan krompir i dodatno povrće po želji.

Pecite oko 40 minuta ili dok riba ne postane mekana i sočna. Kad je riba pečena, izvadite je iz rerne i poslužite toplo.

Uživajte u ukusnom i zdravom ručku!

Scroll to Top