fbpx

Pasticio

Sastojci:

  • Pakovanje paste penne (400g)
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 100 g rendanog sira Graviera
  • 300g mlevenog mesa
  • 1 limenka seckanog paradajza
  • 1 iseckani crveni luk
  • 1 štapić cimeta
  • 2 čena iseckanog belog luka
  • 2 kom lovorovog lista
  • Kašičica origana
  • Prstohvat muskatnog oraha
  • So i sveže mleven crni biber
  • 200 g mleka
  • 1/4 šolje brašna
  • 30g putera
  • 2 žumanca

Priprema mesa:

Izdinstati crveni i beli luk, dodati meso i viljuškom razbiti grudvice, zatim dodati paradajz i začine i sve to prodinstati oko 5 minuta.

Grčki bešamel sos:

Istopiti puter i mešajući dodavati brašno. Propržiti na niskoj temperaturi dok se ne zarumeni. Postepeno dodavati mleko, mešajući da se ne bi stvorile grudvice. Skloniti sa vatre i dodati žumanca, so i biber, muskatni orah i rendani sir.

Priprema:

Skuvati pene i ocediti. U namašćenu vatrostalnu posudu sipati red paste penne, red sosa sa mesom. Poslednji red treba da bude pasta. Sve preliti zgusnutim grčkim bešamel sosom i posuti kačkavaljem. Peći u rerni 20 minuta dok dobije lepu koricu. Služiti sa caciki salatom.

 

Scroll to Top