fbpx

Pasta sa limunom

Ova pasta je idealan izbor kada želite brz i ukusan obrok sa minimalno sastojaka. Priprema traje samo oko 20 minuta, a rezultat je osvežavajuće i aromatično jelo koje će vas oduševiti jednostavnošću i bogatim ukusom.

Sastojci:

  • 250 g testenine (špagete)
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 50 g putera
  • 1 limun (sok i rendana kora)
  • 50 g parmezana (ili više po ukusu), sveže rendanog
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 100 ml vode od kuvanja paste
  • So i sveže mleveni crni biber
  • Sveži peršun ili bosiljak za dekoraciju
  • Prstohvat čili pahuljica

Priprema:

U posoljenoj vodi skuvajte pastu. Pre nego što je ocedite, sačuvajte oko 100 ml vode u kojoj se kuvala. U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri i ispržite beli luk. Ubacite puter u tiganj i pustite da se otopi. Zatim dodajte sok i koru limuna. Promešajte da se sastojci sjedine.

Prebacite oceđenu pastu u tiganj i sipajte vodu od kuvanja. Dodajte rendani parmezan i nastavite da mešate dok se sir ne otopi sos. Začinite po ukusu.

Servirajte pastu, pospite svežim peršunom ili bosiljkom i čili pahuljicama. Za dodatnu svežinu, pre serviranja dodajte još malo rendane kore limuna. Prijatno!

Scroll to Top