fbpx

Parfe od grčkog jogurta i voća

Uz obilje svežeg voća koje proleće donosi, predstavljamo osvežavajući recept za pripremu sa novim Mandrekas grčkim jogurtom sa Korinta. Ovaj recept se može prilagoditi i drugim ukusima ovog grčkog jogurta. U ponudi su I u kombinaciji sa vanilom, pistaćima ili karamelom. Može poslužiti kao sjajan doručak ili lagani desert.

Najbolje je koristiti visoke čaše kako bi se svaki sloj lepo video. Ako pripremate parfe za više osoba, sledeće količine će vam biti potrebne.

Sastojci:

  • 3 čaše grčkog jogurta Mandrekas (klasičan ili drugi ukus po izboru)
  • šolja svežih jagoda
  • šolja svežih kupina, malina ili borovnica ili drugog sezonskog voća po izboru
  • šolja granole

Priprema:

U svaku čašu stavite po trećinu pakovanja Mandrekas grčkog jogurta kao prvi sloj. Pomešajte jagode sa svežim bobičastim ili drugim sezonskim voćem. Naizmenično slažite slojeve voća i granole sa jogurtom dok čaše ne budu napunjene do vrha.

Poslužite parfe odmah kako biste sačuvali hrskavost granole.

Scroll to Top