fbpx

Otvorena ribarnica u Super Veru u TC Zira

Nastavljamo sa lepim vestima – Super Vero je otvorio novu ribarnicu! Nalazi se u marketu u ul. Nikodima Milaša, u TC Zira. Kako i u već postojećoj, u našem objektu na Novom Beogradu, tako i u ovoj ribarnici sveža morska i rečna riba se dosatvlja pet puta nedeljno. Važan je kvalitet i svežina.

Svež šaran nam stiže iz Zavojskog jezera koje se nalazi na nadmorskoj visini od 620 metara u srcu Stare  planine. Na najširem delu jezera, gde je dubina i do 80 metara, nalazi se kavezni sistem za uzgoj ribe. Odatle se riba doprema u naše ribarnice. Voda u jezeru je pijaća i svrstana je u prvu kategoriju, a vrsta ishrane takva da se dobija meso izuzetnog kvaliteta koje pruža poseban gastronomski užitak.

Zbog mnoštva vitamina (A, B12, C i E), minerala (kalijum i selen), masnih kiselina i aminokiselina, meso šarana blagotvorno deluje na ljudsko zdravlje, a posebno je korisno za malu decu, tinejdžere i trudnice.

Važno je naglasiti da meso šarana iz Zavojskog jezera ima mali procenat masnoće zbog odgovarajuće temperature vode i kvalitetne i balansirane prehrane riba.

Pastrmka i losos pastrmka u našim ribarnicama su takođe sa Stare planine, koja je poznata po čistim, prozirnim rekama, potocima i vodopadima.

U redovnoj ponudi će biti i: brancin, orada, skuša, losos, fileti tune i grgeča, hobotnica, lignje, dagnje, kozice, bakalar, pagar i zubatac… Izbor je uvek veliki, ali varira u zavisnosti od sezone pa se nemojte iznenaditi ni ako zateknete St.Pierre.

Neki ljudi izbegavaju pripremu ribe jer misle da je komplikovano. Zato vam dajemo jednostavan recept:

Predlažemo da spremite pastrmku pečenu u rerni tako što ćete je očistiti, oprati i zarezati pa posoliti. Sa strane u činiji iseckajte beli luk, dodajte malo soli, bosiljka, ruzmarina, maslinovog ulja i belog vina. Neka riba odstoji u toj marinadi posla sata pa je stavite u tepsiju, narežite kolutove limuna, pokrijte sve aluminijumskom folijom pa pecite pola sata. Skinite foliju i pecite još pola sata.

Prijatno i dobrodošli u naše ribarnice.

Scroll to Top