fbpx

Novo – organska jaja u našoj ponudi

Da li želite da konzumirate hranu koja je gajena onako kako su to radile vaše bake i deke? Živimo u doba kada su neki aspekti industrijske proizvodnje „pod lupom“, te se sve više ljudi opredeljuje za organsku hranu, i biljnu i životinjsku. Ona je kompletnija, sa pravim ukusom, onim na koji ste ranije navikli i i koji ćete opet ceniti. Lako je navići se na kvalitetno.

U tom cilju smo za vas u ponudu uvrstili organska jaja proizvođača Profesor Daus koji nam sa svoje farme organske hrane u Seleušu dopremaju jaja čija žumanca nemaju anemičnu već punu, zdravo žutu boju.

 

 

Zašto je bitno da obratite pažnju na organska jaja?

 

Ukoliko je kokoškama dozvoljeno da slobodno šetaju napolju jasno je da će one biti i srećnije. Radost je energija koja se prenosi. Važno je da znate da slobodan uzgoj podrazumeva obezbeđenu okolinu za kokoške u kojoj one mogu da istražuju šta će jesti  i da vreme provode na suncu.

Organska jaja imaju skoro narandžastu boju žumanceta jer se kokoške obilato hrane zelenom travom, crvićima i bubicama. Takođe, u prehranu su uvrštene i organske žitarice.

Organski proizvodi imaju čak 40% više antioksidanata a nivo vitamina i minerala je izrazito viši nego kod neorganskih.

Jedno organsko jaje ima čak dva puta više omega 3 masnih kiselina, 3 puta više vitamina E i 7 puta više beta karotena od neorganskog.

 

Jaja koja vam nudimo su sertifikovana a slobodan uzgoj se obavlja po svim svetskim standardima. Jedan od njih je i zabrana rutinske upotrebe antibiotika, što znači da se oni ne mogu preventivno davati.

 

Ne propustite šansu za kvalitetan doručak

 

Sveža organska jaja su pravi izbor za kvalitetan doručak. Na dohvat su vam ruke u našim objektima na Novom Beogradu, u TC Zira I i na Konjarniku.

Scroll to Top