fbpx

Nova ponuda – italijanski sirevi Fiordimaso

Naša nova ponuda odnosi se na sireve firme Fiordimaso, poznate u Italiji po dugoj tradiciji i izvrsnom kvalitetu koji se prenosi kroz generacije. Italjianski sirevi su veoma cenjeni, a firma Fiordimaso je posebno čuvena jer su njihovi sirevi 100% prirodni. Prave se samo od mleka, sirila i soli.

Ukus im je poseban zbog specifičnog načina proizvodnje i starih receptura, ali i zbog najkvalitetnijeg mleka sa podnožja Alpa, poznatom po netaknutoj prirodi. Kompanija je osnovana daleke 1887.

U našim marketima možete naći sedam vrsta Fiordimaso sireva, a posebno izdvajamo Formaggio sinfonia al vino rosso i Formaggio sinfonia al prosecco doc, polutvrde punomasne sireve koji su potopljeni u fina italijanska vina.

FORMAGGIO SINFONIA AL VINO ROSSO

Ručno pravljeni polutvrdi sir natopljen finim italijanskim crnim vinom. Blago je orašast a završni ukus je prijatno voćno vinski. Ovo je sir čiji se ukus pamti i najbolje ga je jesti uveče uz čašu dobrog crnog vina.

FORMAGGIO SINFONIA AL PROSECCO DOC

Ručno rađeni polutvrdi odležani sir natopljen izuzetno finim prosekom. Njegov pun ukus se harmonično slaže sa proseko notama. Odličan je u kombinaciji sa belim grožđem, svežim voćem i penušavim belim vinima. Jednostavno je izvrsnog ukusa i savršen za vreme kada želite da uživate.

 

Zaštićena oznaka porekla – PDO

Većina Fiordimaso sireva ima zaštićenu oznaku porekla.  To, pre svega,  znači da su Fiordimaso sirevi izuzetnog kvaliteta, kao i da je njihov ukus direktno povezan sa znanjem, karakteristikama i nasleđem podneblja iz kojeg potiču. U ovom slučaju radi se o netaknutoj prirodi u podnožju Alpa i recepturi staroj preko 130 godina.

MONTE GRAPPA STAGIONATO

Ovo je zreo sir intenzivnog i pomalo začinjenog ukusa. Odličan je uz predjelo ili u salatama a posebno je ukusan kada se posluži uz crna vina čiji ukus duže ostaje na nepcima.

PROVOLONE VALPADANA DOP

Provolone Valpadana PDO je sir koji ima zaštićenu oznaku porekla. To je polutvrdi rastegljivi sir sa glatkom koricom koji se dobija prirodnom fermentacijom mleka. Ima fini slatkast ukus. Pretežno se koristi u procesu kuvanja i za pripremu izvrsnih sendviča.

ASIAGO DOP VECCHIO

Ovo je sir sa istorijskom zaštićenom oznakom porekla. Proces zrenja traje više od 10 meseci. Ima prepečeni i začinjeni ukus. Odličan je ako se narenda na salate ili ako se isecka i posluži sa testeninom, rižotom ili supom.

MONTASIO DOP MEZZANO

Sir ima zaštićenu oznaku porekla. Spada u srednje tvrde sireve koji se vekovima proizvode na severoistoku Italije. Mezzano zri više od 4 meseca, ima prepoznatljiv i pun ukus.

FONTINA VALDOSTANA DOP

Ovo je starinski i tipičan sir iz alpske doline Aoste. Ima zaštićenu oznaku porekla. Fontina je izuzetno ukusan sir. Lako se vari i zbog svog prijatnog ukusa je prava preporuka da se jede direktno uz obrok a i da se koristi u kuhinji za pripremu gurmanskih jela. Pošto se lako topi pogodan je i za sendviče i tostove.

 

Scroll to Top