Kad pitamo najvernije kupce koje proizvode iz Super Vero ponude najviše vole, često čujemo da su to mlečni proizvodi grčkog brenda Inahos.
Među njima, najpoznatije je ovčje tradicionalno kiselo mleko u keramičkoj posudi.
Blag, specifičan i prijatan ukus, kompaktna tekstura i originalno pakovanje koje se može ponovo koristiti, pobralo je simpatije čak i dece, od koje ne bi očekivali da prihvate bilo koji mlečni proizvod osim kravljeg. Za nepoverljivije, tu je i varijanta od kravljeg mleka, a oba se mogu koristiti i kao poslastica, kada se preliju medom i dodaju orašasti plodovi.
Ne možemo pričati o brendu Inahos, a da ne pomenemo i njegove druge delicije.
Liokafto – tvrdi žuti Inahos sir sa začinima i paprikom
Liokafto je sir pun biljaka koje pršte asocijacijama na Mediteran. Različitost ukusa i aroma začina kao što su peršun, bosiljak, majčina dušica, paprika i sušeni paradajz savršeno su isprepleteni sa sirom napravljenim od mešavine kozjeg, ovčijeg i kravljeg mleka.
Bogat i jedinstveni ukus sira je dovoljan i za samostalne zalogaje, jednako kao i za kombinaciju sa uzom, vinom, sendvičima ili picom.
Čvrste je strukture sa paprikom i unutra i spolja, tako da ona vremenom ostavlja sve jači trag na blagi ukus sira.
Sadrži minimum 40% mlečnih masti i maksimum 45% vode.
Rumelino – tvrdi sir za grilovanje bez ulja i brašna
Rumelino je izvrstan sir za grilovanje napravljen od kombinacije kozjeg i kravljeg mleka. Kružnog je oblika, već isečen i spreman za pečenje na visokoj temperaturi bez upotrebe ulja ili brašna.
Kada se peče na žaru, omekšava, poprima ružinu boju i aromu i dobija svoj puni ukus i primamljivu strukturu.
Seliani – tvrdi sir od 100% kozjeg mleka sa biberom
Ova vrsta tvrdog sira je kompaktne teksture sa zrnima crvenog, zelenog i crnog bibera u sebi. Pripremljeno je od 100% kozjeg mleka.
Kada sazri, tretira se morskom solju, koja u kombinaciji sa zrncima bibera za krajnji rezultat daje vrstu sira sa jakim aromama i prepoznatljivim začinskim ukusom. Kada se prži, ovaj ukus postaje još bogatiji.
Primavera – čvrst žuti sir sa začinima
Mešavina čvtstog sira i začinskog bilja koja odiše Mediteranom. Boje i aroma peršuna, bosiljka, majčine dušice, paprike i sušenog paradajza savršeno su integrisani u sir od kozjeg, ovčjeg i kravljeg mleka. Bogat i krajnje jedinstven ukus koji oduševljava svako nepce. Jedite bilo samostalno, sa prijateljima uz uzo ili vino, u picama, sendvičima ili drugim kombinacijama.
Muzdrovo – pikantni polumasni dimljeni sir
Muzdrovo je vrsta polutvrdog sira od mleka planinskih ovaca, koza i krava lokalne rase.
Budući da je izvedeno iz mleka životinja niske produktivnosti, ima jedinstvene osobine. Ovo je pikantan sir, sa blagom aromom dima. Odličan je za predjelo i odlična je kombinacija sa crnim vinom.
Feta – najpoznatiji grčki sir
Inahos proizvodi sir od 1920. godine u regionu centralne Grčke, koja je čuvena po siru Feta gde se pravi još od antičkih vremena.
U saradnji sa proizvođačima koji uzgajaju domaće pasmine ovaca i koza na planinskim pašnjacima tradicionalnim metodama se sakupljaju ovčje i kozje mleko izuzetno kvalitetnih karakteristika. Po receptu za koji je potrebno 70% ovčijeg i 30% kozjeg mleka, proizvodi se FETA sir jedinstvenog kvaliteta, koji na tradicionalan način sazreva u drvenim bačvama najmanje dva meseca. FETA sir može jeste zaštitni znak kompanije i polazna tačka, ali iskustvo akumulirano tokom decenija u kombinaciji sa kontinuiranom željom i voljom za napretkom i poboljšanjem rezultiralo je kreiranjem velikog asortimana vrlo specijalizovanih proizvoda koji se odlikuju i visokim kvalitetom i originalnošću.