fbpx

Mini čizkejk sa jagodama

Sastojci:

  • 200 g keksa
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g krem sira
  • 400 g jagoda
  • 100 g maslaca
  • 50 g šećera


 

Priprema:

Usitnite keks u blenderu, rastopite maslac i pomešajte ga sa keksom. Dobijenu smesu utisnite u dno čaše ili teglice u kojima ćete servirati čizkejk, a zatim stavite u frižider da se stegne.
Jagode operite i polovinu iseckajte sitno, a drugu polovinu ostavite za ukras. Usitnjene  jagode dinstajte sa šećerom i malo vode dok ne dobijete sos nešto ređi od džema, pa ga dobro ohladite.
Mikserom umutite šlag, pa ga špatulom dobro pomešajte sa krem sirom. Ovom smesom napunite čaše, prelijte ohlađenim sosom i ukrasite jagodama. Držite u frižideru najmanje sat vremena pre serviranja.


Scroll to Top