fbpx

Marinirana jagnjetina sa krompirom i crvenim lukom

Predstavljamo Vam recept za sve one koji vole dobro pripremljenu jagnjetinu, sočnu, i hrskavu spolja! 😊

Potrebno je:

  • Komad jagnjećeg buta ili plećke
  • 1 kg krompira;
  • 5kg crvenog luka

Za marinadu:

  • ½ veze seckanog peršuna;
  • Malo svežeg ruzmarina;
  • 2 lista lovora;
  • Malo svežeg ili suvog bosiljka;
  • Maslinovo ulje;
  • So i biber

Priprema

U manjoj činiji napravite marinadu od začinskog bilja i to tako što stavite iseckano začinsko bilje, maslinovo ulje, so i biber (začinsko bilje možete menjati po Vašem ukusu).

Jagnjeći but ili plećku (bitno je da je meso od mladog jagnjeta) zasecite i utrljajte marinadu. Pripremljeno meso staviti u posudu za pečenje, pokrijte alu folijom i ostavite da stoji nekoliko sati, a može i preko noći u frižideru ako ste meso kupili ranije. Ako ste meso držali u frižideru, izvadite ga bar 1 sat pre pečenja. Zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite meso da se peče oko 30 minuta pokriveno alu folijom.

Za to vreme krompir očistite, isecite ga na komade i obarite u slanoj vodi 5 minuta. Zatim procedite, malo prosušite i pospite sa malo maslinovog ulja. Luk očistite i isecite na polovine. Izvadite meso iz rerne posle pola sata, sipajte okolo krompir i luk. Vratite u rernu i pecite još oko 1 sat. Krompir i luk posolite tek kad ga izvadite iz rerne.

Probajte i javite! 😊

Scroll to Top