fbpx

Mafini punjeni pudingom sa limunom

Ako tražite desert koji spaja sočne mafine i kremastu sredinu, ovi mafini su pravi izbor.

Sastojci za mafine:

  • 200g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 120g maslaca (omekšalog)
  • 150g šećera
  • 2 jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • Sok i korica 1 limuna
  • 120ml mleka

Sastojci za limunov puding:

  • 250ml mleka
  • 2 žumanca
  • 50g šećera
  • 20g gustina
  • Sok i korica 1 limuna
  • 1 kašičica maslaca (za glatkoću)

Priprema mafina:

Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Posebno umutite maslac i šećer dok ne postanu penasti. Dodajte jaja jedno po jedno, a zatim vanilu, limunov sok i koricu. Naizmenično dodajte mešavinu brašna i mleko, muteći dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte smesu u kalup za mafine obložen papirnim korpicama. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. Ostavite mafine da se potpuno ohlade.

Priprema pudinga:

U šerpi zagrejte mleko na srednjoj vatri dok ne postane toplo, ali ne i da proključa. U činiji pomešajte žumanca, šećer, gustin, limunov sok i koricu. Postepeno dodajte toplo mleko, muteći stalno da izbegnete grudvice. Vratite smesu u šerpu i kuvajte na laganoj vatri, neprestano mešajući, dok se puding ne zgusne. Sklonite sa vatre i umešajte kašičicu maslaca. Ostavite da se ohladi. Kada su mafini potpuno ohlađeni, napravite rupu u sredini svakog i napunite pripremljenim limunovim pudingom.

Prilikom služenja možete posuti šećerom u prahu.

Scroll to Top