Ako tražite desert koji spaja sočne mafine i kremastu sredinu, ovi mafini su pravi izbor.
Sastojci za mafine:
- 200g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 120g maslaca (omekšalog)
- 150g šećera
- 2 jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- Sok i korica 1 limuna
- 120ml mleka
Sastojci za limunov puding:
- 250ml mleka
- 2 žumanca
- 50g šećera
- 20g gustina
- Sok i korica 1 limuna
- 1 kašičica maslaca (za glatkoću)
Priprema mafina:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Posebno umutite maslac i šećer dok ne postanu penasti. Dodajte jaja jedno po jedno, a zatim vanilu, limunov sok i koricu. Naizmenično dodajte mešavinu brašna i mleko, muteći dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte smesu u kalup za mafine obložen papirnim korpicama. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. Ostavite mafine da se potpuno ohlade.
Priprema pudinga:
U šerpi zagrejte mleko na srednjoj vatri dok ne postane toplo, ali ne i da proključa. U činiji pomešajte žumanca, šećer, gustin, limunov sok i koricu. Postepeno dodajte toplo mleko, muteći stalno da izbegnete grudvice. Vratite smesu u šerpu i kuvajte na laganoj vatri, neprestano mešajući, dok se puding ne zgusne. Sklonite sa vatre i umešajte kašičicu maslaca. Ostavite da se ohladi. Kada su mafini potpuno ohlađeni, napravite rupu u sredini svakog i napunite pripremljenim limunovim pudingom.
Prilikom služenja možete posuti šećerom u prahu.