Predlog za ovu nedelju je kuvani mladi kupus sa svinjskim butom. Namirnice koje su potrebne za pripremu možete kupiti po sniženim cenama u okviru nedeljne akcije koja traje do 28. marta i lifleta do 27. marta. Iskoristite akcije i pripremite ukusan obrok za celu porodicu. Kuvani mladi kupus sa svinjskim butom je jelo koje se izdvaja, ne samo zbog svog ukusa već i zbog jednostavnosti pripreme.
Potrebni sastojci:
- 1 kg svinjskog buta (narezanog na kocke)
- 1 glavica mladog kupusa
- slanina pančeta
- pasirani paradajz u tetrapaku
- 2 glavice crnog luka
- 3 češnja belog luka
- 2 šargarepe
- 2 paradajza
- 2 lovorova lista
- kašika suvog začina
- kašika sirćeta
- so i biber po ukusu
Uputstvo:
U loncu zagrejte malo ulja na srednje jakoj vatri. Propržite sitno naseckani luk dok ne postane staklast, zatim dodajte beli luk i sitno naseckanu slaninu. U međuvremenu svinjski but isecite na komade i dodajte ih u luku i slanini. Meso je potrebno pržiti sa svih strana dok ne dobije zlatno smeđu boju. Kada je meso gotovo, ubacite iseckanu šargarepu na krugove. Na kraju svemu tome dodajte mladi kupus i paradajz i promešajte sve zajedno. Kako biste izvukli slatkoću iz mladog kupusa dodajte kašiku sirćeta. Začinite po ukusu. Sada kada ste sve sastojke stavili, nalijte vodom toliko da prekrije sve sastojke. Potrebno je da se kuva 45-60 minuta na tihoj vatri sve dok meso i povrće ne omekšaju.
Preporuka je da kuvanje bude u zemljanoj posudi radi punoće ukusa. U Super Vero marketima možete pronaći i grnčariju Zlakusa. U asortimanu se nalaze sač 37cm, lonci od 5, 10 i 20L, đuvečara 35-36com i šerpa od 5L.
Poslužite toplo i uživajte u lepom kuvanom jelu! Iskoristite akciju i pripremite obrok već danas!