U “moru” modernih jela i recepata starinska krompir čorba potpuno je zapostavljena kao deo ručka, iako je reč o jelu koje će i deca zavoleti. Veoma ukusno i hranljivo jelo koje se brzo sprema, svega je potrebno 40-50min.
Sastojci:
- 1 glavica luka
- 2-3 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 2 krompira veća
- 500g pilećih prsa
- Brašno
- Začini, biber, peršun, čili
Priprema:
Na malo ulja propržite luk i beli luk. Kada postane slatkast, dodajte piletinu iseckanu na kockice, i šargarepu. Propržite sve to zajedno, dodajte vode i ostavite da se kuva. Kada meso omekša, dodajte krompir. Možete dodati i povrće po želji, neko dodaje i crvenu paprika. Dolijte još vode i kuvajte 25 min, odnosno dok se krompir ne skuva. Posolite po potrebi. Kada je čorba skoro gotova, pripremite zapršku. Na malo ulja propržite začinsku paprika, dodajte brašno i brzo mešajte da se ne zgrudva. Dolijte vode iz čorbe i mešajte dok ne proključa. Zatim zapršku prelijte u čorbu blago mešajući kako bi se sjedinila sa čorbom. Nastavite kuvati još 5-10 min na blagoj temperaturi. Čorbu pred kraj začinite biberom, peršunom i čilijem.
Mali savet, uz jelo odlično ide kriška belog sira!
Prijatno! 😊