fbpx

Kandirano i suvo voće visokog kvaliteta

Grčka firma Mokias je poznata  po koštunjavom i suvom voću još od 1988. godine a sada u Super Vero marketima možete naći i njihovo kandirano voće. Sastojci se pažljivo biraju, obrađuju se na najsavremeniji način i odgovorno se pakuju te su njihov kvalitet i svežina zagarantovani.

Kandirano voće se dobija potapanjem i ukuvavanjem komada voća u šećerni sirup. Većina voćne vlage se zamenjuje koncentrovanim rastvorom šećera, što mu omogućava duži rok trajanja. Tako obrađeno voće idealno je kao dodatak poslasticama a možete ga jesti i samostalno. Može se kandirati celo voće (kao što su višnje i kajsije), ali i njegova kora (agrumi, lubenica, dinja). Kada je u pitanju kandiranje kore, ona se mora prvo potopiti u jak slani ili krečni rastvor da bi bilo omogućeno dovljno upijanje šećera.

Ananas, kivi, dinja, mango i papaja se za kandiranje nabavljaju iz Tajlanda. Poznato je da je Tajland „zemlja ananasa“ tj. jedan od najvećih proizvođača i izvoznika tog voća u svetu. Ananas visokog kvaliteta raste tokom cele godine na njihovom peskovitim plažama. Kivi sa Tajlanda je takođe nadaleko poznat po svojoj svežini a za njom ne zaostaju raskošni ukusi i slatkoća dinje, manga i papaje.

Suve kajsije firma Mokias nabavlja iz Turske, koja je centar svetske proizvodnje ovog voća. Kajsije iz Turske su najbolje za dalju obradu zato što njihova sočnost i slatkoća doprinose kvalitetu finalnog proizvoda.

Francuska je, između ostalog, poznata i po suvim šljivama. One su u toj zemlji na pijedestalu, rame uz rame sa vinima i sirevima a vrsni poznavaoci ih veoma cene, što je slučaj i sa firmom Mokias.

Sušene urme su u našim marketima poreklom iz Tunisa, koji je najveći proizvođač urmi na svetu. „Prsti svetla“, kako se urme još nazivaju, najbolje su sa plantaža na samom rubu Sahare.

Kandirana brusnica dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država i bogata je vitaminom C, flavonoidima i polifenoloidnim jedinjenjima koje pozitivno utiču na zdravlje.

Iz Grčke nam stižu suve smokve, prepune toplog sunca koje su upijale celog leta. Toliko su ukusne da se sve mogu nazvati kraljevskim.

Scroll to Top