Jagnjetina vrhunskog kvaliteta sa Peštera

Kada je u pitanju jagnjetina, odlučili smo da proširimo ponudu. Verujemo da ćete uživati u ovom specifičnom mesu koje sada nabavljamo i sa Pešterske visoravni koju zbog visokih snegova i niskih temperatura zovu i „srpski Sibir“.

Naša poslovna politika uključuje stalnu saradnju sa malim poljoprivrednim gazdinstvima koja vode svoja stada na ispašu po obroncima planina Srbije i za čije proizvode možemo pouzdano reći da su provereni i zdravi. Na saradnju sa pešterskim gazdinstvima smo posebno ponosni iz više razloga.

Naša najveća visoravan se odlikuje prirodnim lepotama koje nisu ni sa čim narušene zato što je ušuškana između sedam planina i, samim tim, prilično nepristupačna. Konkretno, sarađujemo sa domaćinstvima u selu Bioc koje se nalazi na nadmorskoj visini od 1135m. Tamo je klima izvanredna, priroda je netaknuta i čista, a kvalitet trave koju pasu ovce je poseban jer ima i lekovitog bilja. Svi ti faktori doprinose premijum kvalitetu mesa te je prvoklasni gastronomski doživljaj garantovan.

Meso je meko i ima nezaboravan ukus te se može reći da je jagnjetina sa Peštera redak specijalitet kakav je teško naći u drugim krajevima. Tamo se uzgaja tradicionalna autohtona rasa ovaca, sjeničko-pešterska pramenka koja je deo našeg nacionalnog blaga. Ovce su u sezoni ispaše, koja traje oko šest meseci, redovno na livadama jer pramenka nije ovca za štalske uslove gajenja. Ona je potpuno sjedinjena sa prirodom kraja u kome je nastala i u kome živi. Veoma je otporna, prilagodljiva i izdržljiva. Odlično podnosi ekstremno hladne zime, ali i velika temperaturna kolebanja u toku samo jednog dana. Može se reći da je pramenka jedna od naših najboljih domaćih ovčjih rasa.

Naša želja je da se u kvalitet jagnjetine sa Peštera lično uverite tako što ćete je pripremiti za svoje bližnje i drage ljude. Iskoristite šansu da je uoči praznika nabavite u našim marketima, količine su ograničene. Garantujemo Vam da će svi biti oduševljeni i da ćete joj se stalno vraćati.

Scroll to Top